Kontakt: (67) 349 15 00
603 094 777
sklep@magicznyogrod.pl
Pon-Pt: 7-18
Sb: 10-14

Twoje konto 0 prod. 0,00Do kasy

Olej z nasion malin zimnotłoczony nierafinowany

Rubus Idaeus Seed Oil

x

Otrzymaj powiadomienie, kiedy produkt będzie dostępny

Wybierz pojemność

Olej z nasion maliny

Olej z pestek malin został wytłoczony bez rozpuszczalników lub innych środków chemicznych. Tłoczenie na zimno zapewnia, że substancje odżywcze i antyoksydacyjne pozostają nienaruszone. W trakcie tego procesu nasiona malin są mielone/tłoczone w tradycyjnym kamiennym młynie lub stalowym odpowiedniku. Proces ten generuje ciepło, jednak temperatura nigdy nie przekracza 120F (48,89C). Nadaje się do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i dojrzałej. Doskonały dla delikatnej skóry pod oczami. Jest w 100 % produktem naturalnym, przeznaczonym dla osób chcących w sposób naturalny, bez chemii, dbać o swoja urodę.


DZIAŁANIE

Właściwości prozdrowotne

  • Stosowanie w/w oleju wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, dzięki czemu redukowane są zmarszczki, opóźnia się także proces starzenia skóry. Bardzo istotna informacją jest fakt, iż olej ten zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny
  • Olej ten jest idealny do użycia w kosmetyce, np. jako składnik przepisów (kremów, lotionów, olejków do masażu, olejków do twarzy, olejków do ciała)
  • Produkt to bogate źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczów wliczając w to Omega 3 (nawet aż do 83%), Omega 6, kwasów tłuszczowych bogatych w witaminę E, w szczególności tokotrienole i tokoferole oraz bogate w witaminę A
  • Efektywnie nawilża i poprawia elastyczność skóry, redukuje zmarszczki. Regeneruje komórki skóry, powstrzymuje działanie wolnych rodników. Dzięki temu staje się coraz częstszym wyborem masażystów (choć na ogół w rozcieńczeniu, polecane stężenie do 20%). Olej z nasion malin to także doskonały dodatek do kosmetyków do ciała, gdyż oferuje doskonałą ochronę. Czynnik SFP oleju kształtuje się od 28-50
  • W związku ze swoimi właściwościami olej był poddany badaniom. Wyniki opublikowane w 2000 roku sugerują, że olej ten może zapobiegać wysypce, a także pomóc w walce ze świądem, podrażnieniem skóry powodowanych przez egzemę lub łuszczycę. Wszystko to w związku z silnymi właściwościami przeciwzapalnymi (wyższe niż np. w awokado czy pestkach winogron). Dzięki zawartości witaminy A olej ten to dobry wybór przy trądziku
  • Olej z nasion malin regeneruje, wzmacnia i nawilża włosy oraz skalp. Nadaje włosom miękkość, zapobiega wysychaniu, dodaje blasku
  • Silne właściwości antyoksydacyjne pomogą przedłużyć trwałość bardziej podatnych składników zawartych w danej recepturze

SPOSÓB UŻYCIA

Produkt jest bezpieczny dla skóry, niemniej polecamy stosować rozcieńczony (na ogół sugeruje się stężenia do 20%), a także jako składnik w mieszankach.

Najczęściej używany w czystej postaci bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. W tym celu należy nanieść opuszkami palców kilka kropel oleju na skórę i delikatnie wmasowywać aż do całkowitego wchłonięcia. Efekt to aksamitna lecz nie tłusta w dotyku skóra.

INCI Rubus Idaeus Seed Oil
Zaleca się po otwarciu oleju przechowywać go w lodówce

Producent: Calaya
Aromat: owocowy
Zastosowanie olejku: Masaż, Do kremów, balsamów
Uwagi: Rzadko alergizujący, Stosować rozcieńczony, Tylko do użytku zewnętrznego

Opinie

Nikt jeszcze nie ocenił produktu. Bądź pierwszy.

Dodaj opinię


Zapytaj o produkt

Polecane dla Ciebie

Zapisz się do newslettera i zyskaj dostęp do ciekawych informacji o produktach naturalnych i najciekawszych promocjach.

OK

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Cookies.