index.language:

English Polish
Your account 0 prod. 0,00index.to_cart

Burak czerwony sproszkowany 100g

Beta vulgaris

  • 9,90 zł 9,90 zł 74,00 zł
  • szt.

Burak czerwony ( Beta vulgaris var. Esculenta ) ang. Beet root – roślina jadalna należąca do rodziny komosowatych. Zarówno korzeń jak i liście są bogate w betacyjaniny, betaksantyny, betanine oraz betainę. Betacyjaniny, zbliżone są do antocyjanów – przeciwnowotworowych związków naturalnie występujących w czerwonym winie. W dawnych latach kobiety smarowały policzki sokiem z buraka aby nadać skórze zdrowy wygląd. Składniki aktywne zawarte w buraku czerwonym działają ochronnie na miąższ wątroby, wspomagają oczyszczanie organizmu. Burak czerwony jest polecany osobom cierpiącym na anemię, posiada właściwości krwiotwórcze, wzmacnia i udrażnia układ krwionośny.

SKŁAD: betaina, betacyjaniny, betaksantyny, betanina, witaminy A, C, B1, B2, B3, B6 i minerały ( w tym żelazo), proteiny i węglowodany.

DZIAŁANIE:

Betaina ma działanie lipotropowe i hepatoprotekcyjne.

Burak oczyszcza organizm, wspomaga detoksykację.

Działa krwiotwórczo.

Wzmacnia ogólnie.

Korzystnie wpływa na skórę, włosy i paznokcie.

Działa żółciopędnie.

Reguluje wypróżnienia.

Niekiedy rozwalnia kał.

Wspomaga procesy odnowy organizmu.

Działa przeciwnowotworowo.

ZASTOSOWANIE:

niedokrwistość, osłabienie, choroby nowotworowe, obniżanie kwasowości, niewydolność wątroby i zatrucia, anemia, wzmocnienie organizmu, terapia oczyszczająca organizm, poprawa przemiany materii

DAWKOWANIE:

Łyżeczka proszku to ekwiwalent jednego korzenia buraka. Proszek może służyć również za zdrowy dodatek do zup, potraw lub napojów.

Manufacturer: Nanga

Customer opinions

review.no_reviews

Add review


Ask about a product

product.recommended_for_you

OK