• Czekolada biała, 42% kakao, z malinami wegańska 100g
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Czekolada biała, 42% kakao, z malinami wegańska 100g

  • 20,90
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Czekolada biała, 42% kakao, z malinami wegańska 100 g

Czekolada El Inti jest wytwarzana z ziaren Criollo (dla znawców kakao “Grand Cru”), które rosną w prowincji Satipo, w Peru. Mocna, bez goryczy, o aksamitnie gładkiej konsystencji.


SKŁAD

  • Kakao 42% (Criollo Grand Cru)
  • Maliny 8%
  • Cukier trzcinowy z Peru
  • Masło kakaowe
  • Mleko roślinne (migdałowe/ryżowe)

Zawartość kakao 42%

Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)

Czekolada jest w kolorze beżowym, ze względu na kolor cukru trzcinowego. Wyśmienita, bardzo aromatyczna. Chrupkość i kwasowość malin świetnie się komponuje ze słodyczą masła kakaowego.
Mleko roślinne dodaje całości świeżości i sprawia że czekolada jest bardziej strawna.

Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.

100 g
____

Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.

Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.

Masz pytanie? Napisz do nas

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK