Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK
  • Czekolada ciemna 56% z maca 20%
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Czekolada ciemna 56% z maca 20%

  • 15,90
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Czekolada ciemna 56% z maca 20%


SKŁAD

  • ziarna kakaowca (Criollo Grand Cru)
  • maca 20%
  • masło kakaowe

Zawartość kakao 56%

Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)

Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.

100 g
____

Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.

Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Danka, W dniu: 05.12.2018

    Połączenie macy i kakao jest OBŁĘDNE :D