Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK
  • Czekolada ciemna 63% z Malinami Bio 100g
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Czekolada ciemna 63% z Malinami Bio 100g

  • 13,90
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Ciemna czekolada El Inti 63% z MALINAMI Bio

Rozkoszne połączenie gęstej, aksamitnie gładkiej czekolady z wyśmienitymi malinami. Karmazynowa słodycz i rubinowe szczęście, zapach lata w czekoladowej kołderce.

Czekolada El Inti jest wytwarzana z ziaren Criollo Grand Cru – odmiana ta uprawiana jest w Satipo, w Peru i słynie ze swoich wyjątkowych walorów smakowych.

Uchodzi za jedną z najlepszych odmian kakao na świecie, ze względu na głęboki i intensywny smak – bez goryczy

Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)

Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.

100 g
____

Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.

Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.

Masz pytanie? Napisz do nas