Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK
  • Czekolada ciemna cru 75% z nasionami Chia 10%
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Czekolada ciemna cru 75% z nasionami Chia 10%

  • 19,94
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Czekolada ciemna cru 75% z nasionami Chia 10%

Czekolada surowa, gorzka, ekologiczna, 75% kakao, ziarna z Pangoa Peru, 10% nasion chia, cukier trzcinowy z Peru, migdały 10%, rodzynki 5%.

Ta czekolada jest prażona w temperaturze poniżej 45°C, w ten sposób zachowuje lepiej witaminy i minerały (magnez, żelazo).

Bardzo aromatyczna, z nutą kwiatową, cytrusową i czereśni.

Idealne połączenie omega z nasion chia i magnezu z czekolady.

Czekolada posiada certyfikat sprawiedliwego handlu systemu SPP (Simbolo de los Pequenos Productores), etykieta należy do producentów www.spp.coop

Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)

Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.

100 g
____

Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.

Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.

Masz pytanie? Napisz do nas