Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK
  • Kakao ekstrakt 20% teobrominy
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Kakao ekstrakt 20% teobrominy
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Kakao ekstrakt 20% teobrominy

  • W magazynie: 22 sztuk
    24,99
    W magazynie: 22 sztuk
    24,99
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Kakao otrzymywane jest z nasion kakaowca, jest to drzewo pochodzące prawdopodobnie z Ameryki Środkowej i Południowej. Uprawiane było już od ok. 1500 roku p.n.e. Aztekowie i Majowie bardzo je sobie cenili, ze względu na jego właściwości poprawiające nastrój, dodające odwagi i zmniejszające uczucie zmęczenie. Kakao uważane jest za świetny afrodyzjak. Obecnie plantacje kakao znajdują się w obszarach podrównikowych niemal na całym świecie.

Jego głównymi producentami są m.in. Ghana, Wybrzeże Kości Słoniowej, Indonezja. Posiada ono wiele cennych właściwości, z tego powodu jest szeroko stosowane niemal na całym świecie w postaci aromatycznego napoju albo czekolady. Z tymi produktami zetknął się niemal każdy z nas.

Jest to przyjemność, na którą możemy sobie z czystym sumieniem pozwolić, bowiem wywiera ono bardzo korzystny wpływ na organizm. Jedyne o czym warto pamiętać, to wybieranie produktów z możliwie jak najmniejszym dodatkiem cukru. Więcej o właściwościach kakao przeczytasz w naszym kompedium. Jest ono również niezwykle cennym składnikiem wielu kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji ciała.


ZASTOSOWANIE

Zastosowania w kosmetyce

  • Wyciąg z nasion kakaowca ma działanie tonizujące i przeciwutleniające
  • Doskonale natłuszcza i chroni skórę. Jest stosowany w pomadkach nawilżających i zabezpieczających usta przed zimnem
  • Zapobiega nadmiernej utracie wody, dzięki czemu pomaga utrzymać właściwy poziom nawilżenia skóry
  • Stosowane w walce z rozstępami, zapobiega powstawaniu nowych i zmniejsza widoczność już istniejących
  • Wspomaga opalanie, zawarte w kakao substancje działają jak naturalne filtry, które chronią skórę przed szkodliwym wpływem promieniowania. Dodatkowo sprawia ono, że opalenizna utrzymuje się dłużej!
  • Kakao jest składnikiem wielu naturalnych kosmetyków, stanowi znakomitą alternatywę dla syntetycznych dodatków. Idealne dla wrażliwej skóry i skłonnej do podrażnień, nie powoduje alergii!


SKŁAD

Ekstrakt z brazylijskiego kakao standaryzowany na 20% zawartość teobrominy, jakość kosmetyczna. Produkt bogaty w składniki funkcjonalne: polifenole, fenyloetyloaminę i tyraminę.


SPOSÓB UŻYCIA

Półprodukt do tworzenia własnych kosmetyków. Zalecane stężenie 2-10%. Świetnie sprawdza się do tworzenia m.in. maseczek na twarz, peelingów, kremów.


ŚRODKI OSTROŻNOŚCI

Stosowanie kakao zewnętrznie na skórę, jest bezpieczne dla większości ludzi. W nielicznych przypadkach, może dochodzić do wystąpienia niegroźnej wysypki.


BIBLIOGRAFIA


1. www.webmd.com [dostęp: 2017-12-06]
2. www.examine.com [dostęp: 2017-12-06]
3. www.lilinatura.pl [dostęp: 2017-12-06]

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (4.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Wojciech M., W dniu: 04.05.2016

    Czuć zdecydowanie różnicę w działaniu, polecam wszystkim spragnionym boskiego napoju kakao

  • Ocena: (3/5)

    Kamil K., W dniu: 30.08.2015

    Dobrze pobudza ale bez większego kopa niczym mucuna, coś jak lekki dendrox i w sumie tyle. W smaku nawet nawet. Działa do dwóch godzin. do 3, 5 miarki na większe pobudzenie zalecam jak już.

Ocena Ogólna: (4.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Wojciech M., W dniu: 04.05.2016

    Czuć zdecydowanie różnicę w działaniu, polecam wszystkim spragnionym boskiego napoju kakao

  • Ocena: (3/5)

    Kamil K., W dniu: 30.08.2015

    Dobrze pobudza ale bez większego kopa niczym mucuna, coś jak lekki dendrox i w sumie tyle. W smaku nawet nawet. Działa do dwóch godzin. do 3, 5 miarki na większe pobudzenie zalecam jak już.