• Olej pichtowy 200ml
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Olej pichtowy 200ml
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Olej pichtowy 200ml

  • 46,90
  • Produkt chwilowo niedostępny.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Olejek jodłowy zawiera taniny, karoten, kwas askorbinowy oraz tokoferol. Dzięki wysokiej aktywności biologicznej olejek ten jest bezcenny w kosmetyce jako środek dezynfekujący, przeciwzapalny, przeciwbakteryjny oraz przeciwwirusowy. Jest w stanie zatrzymać gronkowca, infekcje przenoszone drogą kropelkową i bakterie.

Jodła to drzewo od dawna uważane za święte. Występuje w rejonach nieskażonych zanieczyszczeniami, dlatego olej pozyskiwany z pączków tej rośliny jest tak cenny.

Olejek może być aplikowany nierozcieńczony, lub w formie inhalacji jako główny składnik aromaterapii. Jest też składnikiem maści oraz balsamów.

Wzmacnia i chroni w okresie przesileń i zmian pogodowych.

Aplikowany zewnętrznie olejek oczyszcza rany, otarcia i zadrapania. Zapobiega gniciu niewielkich ran. Może być używany wspomagająco przy oczyszczaniu silnie zakażonych ran, sączących się wypryskach skórnych, owrzodzeń, czyraków, zanokcicy.

Posiada dobrą chłonność w związku z tym przenika do tkanki stawów, wspomagając mikrocyrkulację krwi i limfy, łagodząc ból.
Olej pichtowy jest także pomocny przy złamaniach i sińcach, łagodząc ból.


ZASTOSOWANIE

Skóra

Odmładza, wygładza zmarszczki, zamyka pory.
Pomoże zwalczyć trądzik. W tym celu dodaj 1-2 krople do kremu, wymieszaj i zaaplikuj na twarz, ciało.

Kąpiele

Mogą pomóc zmniejszyć potliwość, należy je powtarzać codziennie. Dodaj do wanny 6-7 kropli olejku.

Inhalacje

pomoże złagodzić stany zapalne dróg oddechowych. Do pół litra wrzącej wody dodaj 5 kropel olejku, i wdychaj opary przez 5-10 minut.
Po tym przed snem wsmaruj olejek na klatce piersiowej i w okolicach.

Włosy

Do 10 g szamponu dodaj 2-3 krople oleju. Można przygotować maskę do włosów dodając 5 kropel olejku do 10 g oleju np. z pestek winogron.

Masaż

6-7 kropli olejku na 10 g oleju bazowego.

Skład INCI

Oleum Abietis 100%


PRZECHOWYWANIE

Po otwarciu przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze poniżej 20°C.

***

Część rośliny: nasiona, orzechy
Kraj pochodzenia: Ukraina
Zdrowie: Układ oddechowy
Zastosowanie: Masaż, Do kąpieli, Do kremów, balsamów, Inhalacje, Pielęgnacja włosów, Pielęgnacja twarzy, Rany i otarcia, Trądzik
Ostrzeżenia: Do użytku zewnętrznego

Masz pytanie? Napisz do nas

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK