Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK
  • Olej z dzikiej róży 200ml
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Olej z dzikiej róży 200ml

  • 39,50
  • Produkt chwilowo niedostępny.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Olej z pestek róży

Naturalny olej pozyskiwany metodą zimnego tłoczenia z owoców dzikiej róży. Ze względu na swe przeciwstarzeniowe i ochronne właściwości często jest nazywany olejem młodości.

Najczęściej używany w czystej postaci w szczególności na twarz, szyję i dekolt, jednak ze względu na działanie zmniejszające i zapobiegające powstawaniu rozstępów i blizn polecany jest również na inne partie ciała, jak piersi, pośladki, brzuch i uda. Olej ten cechuje przyjemny, naturalny zapach oraz lekka konsystencja. Po wchłonięciu się pozostawia w dotyku jedwabiście delikatną skórę.

Nie zawiera sztucznych barwników, zapachów ani konserwantów. Tłoczony na zimno, nieoczyszczony.


DZIAŁANIE

W kosmetyce

  • Wykazuje działanie złuszczające, przez co poprawia wygląd skóry i zmniejsza głębokość, a tym samym widoczność zmarszczek
  • Redukuje rozstępy i blizny
  • Opóźnia procesy starzenia się skóry
  • Pomocny w pielęgnacji włosów
  • Idealny do skóry suchej, złuszczonej, przebarwionej
    Przeznaczony jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, wrażliwej i wysuszonej długotrwałym promieniowaniem słonecznym
    Doskonale nawilża i uelastycznia skórę, a zawarte w nim witamina C i E będące silnymi antyutleniaczami spowalniają procesy starzenia się skóry

W profilaktyce zdrowotnej

  • Redukuje poziom cholesterolu we krwi
  • Reguluje przemianę materii
  • Działa żółciopędnie
  • Pomocny w nieżytach błon śluzowych nosa i gardła
  • Wzmacnia odporność organizmu
  • Polecany w schorzeniach tj. łuszczyca, egzema, trądzik


ZASTOSOWANIE

  • Można go stosować do masażu (wystarczy połączyć z olejkiem o lżejszej konsystencji)
  • Stosowany jako krem do twarzy lub balsam
  • Można z niego przyrządzić maseczkę lub peeling
  • W kuchni nadaje się do sałatek


SPOSÓB UŻYCIA

Doustnie 1 łyżeczkę 3 razy dziennie podczas posiłku.

W kosmetyce może być stosowany bezpośrednio na skórę. Przy przebarwieniach i bliznach można nacierać nim chorobowo zmienione miejsca.
W pielęgnacji włosów należy wetrzeć olej w suche włosy i pozostawić na 15-20 minut, następnie zmyć.


SKŁADNIKI

Jest to wyjątkowy, bardzo cenny pod względem składu olej. Posiada idealną równowagę kwasów tłuszczowych, tj. kwasu linolowego i alfalinolenowego, co przekłada się na jego wybitne właściwości pielęgnacyjne skóry. Innym cennym składnikiem oleju z róży jest kwas retinowy.

Witaminy A, C, E, nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe (linolowy, linoleinowy, olejowy, omega 3 i omega 6)

Po otwarciu zaleca się przechowywać olej w lodówce

Olej przebadany dermatologicznie i alergicznie.
Można go stosować w stężeniu 100% bezpośrednio na skórę.

Zdrowie: Prawidłowa odporność, Sprawne jelita, Prawidłowy cholesterol, Trawienie
Choroba: Przeziębienie, Łuszczyca
Zastosowanie: Masaż, Do kremów, balsamów, Pielęgnacja włosów, Pielęgnacja ciała, Pielęgnacja twarzy, Do włosów przesuszonych, Dla cery suchej i wrażliwej, Trądzik

Masz pytanie? Napisz do nas