• Papryczki Pepperoni
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Papryczki Pepperoni
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Papryczki Pepperoni
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Papryczki Pepperoni

    • ; 1
  • W magazynie: 13 sztuk
    9,25
    W magazynie: 13 sztuk
    9,25
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł (Poczta Polska).

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Papryka pepperoni pochodzi z Peru, gdzie była uprawiana już 2500 lat p.n.e., wzmacnia układ odpornościowy, zaś flawonoidy wchodzące w jej skład mają właściwości antynowotworowe. Jest to odmiana papryki słodkiej o znacznie mniejszej średnicy i mierzy od 5-15 cm długości. Papryczki pepperoni występują w kolorze zielonym i czerwonym, a ich smak jest dość łagodny w porównaniu do innych odmian ostrych papryk. Delikatnie słodkawa, z lekką nutką goryczy, suszona papryka pepperoni, jest produktem niskokalorycznym.


ZASTOSOWANIE

  • Jest świetnym dodatkiem do sosów, past, paprykarzy, pizz, zapiekanek i kanapek.
  • Można ją dodawać do pieczeni i dań jednogarnkowych, wielowarzywnych czy gulaszy dla podniesienia wyrazistości smaku.
  • Znakomicie będzie się nadawać do marynat i oliwy.
  • Można ją umieścić w młynku i świeżo zmieloną posypywać kanapki.
  • Wzmacniające układ odpornościowy.


SKŁAD


Papryczka pepperoni tak jak wszystkie papryki zawiera dużo witaminy C, ponad to jest bogata w beta karoten, witaminy z grupy B, minerały jak np. potas i flawonoidy, mające właściwości antynowotworowe.

***

Kraj pochodzenia: Uganda
Zdrowie: Prawidłowa odporność
Zastosowanie: przyprawa
Ostrzeżenia: unikać kontaktu z oczami

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Ryszard K., W dniu: 05.06.2021

    papryczki suche dorodne prima sort

  • Ocena: (5/5)

    Ryszard K., W dniu: 26.07.2020

    papryczka super

  • Ocena: (5/5)

    Janusz D., W dniu: 01.06.2020

    Bardzo polecam

  • Ocena: (5/5)

    Józef D., W dniu: 29.05.2020

    OK

  • Ocena: (5/5)

    Magiczny O., W dniu: 30.10.2015

    Ostrość papryczek oceniam na umiarkowanie ostre. Coś 2x słabszego od habanero. Warto je najpierw rozgnieść, przed dalszą obróbką kulinarną. Wspaniale łączy się z tłustymi potrawami, a przy tym łagodzi ich wpływ na żołądek.(Komentarz przeniesiony ze starej wersji strony)

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK