Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK
  • Syrop kokosowy BIO 350g
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Syrop kokosowy BIO 350g

  • 25,50
  • Produkt chwilowo niedostępny.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Syrop kokosowy BIO powstaje ze słodkiego soku roślinnego, który wypływa z kwitnących kwiatów palmy kokosowej Cocos nucifera. Sok ten zbiera się ręcznie i filtruje, a następnie odparowuje w niskich temperaturach. W efekcie powstaje gęsty syrop kokosowy o ciemnozłotej barwie.


SPOSÓB UŻYCIA

Syrop kokosowy posiada niski indeks glikemiczny (35), dlatego jest zdrowszą alternatywą dla tradycyjnego cukru. Doskonale nadaje się do słodzenia zimnych i gorących napojów, lodów, musli i płatków śniadaniowych, naleśników, wypieków oraz najróżniejszych deserów.

Wystarczy dodać nieco syropu do zimnej wody, aby uzyskać smaczny napój. Smak syropu przypomina nieco karmel, lecz jest zdecydowanie bogatszy, a dodatkowo zawiera przyjemną, kokosową nutę.

Tradycyjna ludność Filipin, Indonezji i Malezji spożywa sok kokosowy w postaci świeżej lub sfermentowanej, albo produkuje z niego kokosowe wino i mocniejsze alkohole.

Co ciekawe, kwiaty kokosowe, z których strąca się sok, nie przekształcają się dalej w owoc, czyli orzech kokosowy, lecz kontynuują wytwarzanie soku. Proces ten może trwać przez 20 lat lub więcej, ale nie stanowi to szkody dla palmy kokosowej.


SKŁAD

Syrop kokosowy BIO 100%. Pochodzi z certyfikowanych upraw ekologicznych.

Wartość odżywcza na 100 g
Energia: 312 kcal
Białko: 0 g
Tłuszcz: <0,1 g
Węglowodany: 78 g
- cukry: 76,5 g


BIBLIOGRAFIA


1. http://www.superfoods-for-superhealth.com/

Masz pytanie? Napisz do nas