• Czekolada El Inti 100% surowe kakao Bio
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Czekolada El Inti 100% surowe kakao Bio

  • Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach:

  • Produkt chwilowo niedostępny.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Czekolada El Inti 100% surowe kakao Criollo BIO

Wyjątkowa i pełnowartościowa czekolada wytwarzana z surowych ziaren kakao szlachetnej odmiany Criollo – i słynie ze swoich wyjątkowych walorów smakowych. Czekolada ta wytwarzana jest w temperaturze poniżej 45°C , dzięki czemu lepiej zachowuje swoje witaminy oraz minerały ( magnez, żelazo). Czekolada została wyprodukowana w Peru zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu.

Uchodzi za jedną z najlepszych odmian kakao na świecie, ze względu na głęboki i intensywny smak – bez goryczy


SKŁAD


Ziarna kakaowca.*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.


Wartość odżywcza produktu na 100 g:

Wartość energetyczna 664 kcal (2343 kJ) /100g
Tłuszcz 57g
– w tym tłuszcze nasycone 32g
Węglowodany 25,7g
Cukry 2,9g
Białko 12,1g
Sól 0,01g
Magnez 248,2mg
Żelazo 8,6mg

*Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.

100 g
____

Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.

Masz pytanie? Napisz do nas

Polecane dla Ciebie

    Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

      OK