Wyjątkowa i pełnowartościowa czekolada wytwarzana z surowych ziaren kakao szlachetnej odmiany Criollo – i słynie ze swoich wyjątkowych walorów smakowych. Czekolada ta wytwarzana jest w temperaturze poniżej 45°C , dzięki czemu lepiej zachowuje swoje witaminy oraz minerały ( magnez, żelazo). Czekolada została wyprodukowana w Peru zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu.
Uchodzi za jedną z najlepszych odmian kakao na świecie, ze względu na głęboki i intensywny smak – bez goryczy
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna | 664 kcal (2343 kJ) /100g |
Tłuszcz | 57g |
– w tym tłuszcze nasycone | 32g |
Węglowodany | 25,7g |
Cukry | 2,9g |
Białko | 12,1g |
Sól | 0,01g |
Magnez | 248,2mg |
Żelazo | 8,6mg |
*Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Newsletter
Zapisz się do newslettera i zyskaj dostęp do ciekawych informacji o produktach naturalnych i najciekawszych promocjach.
Płatność kartą, przelewem lub przy odbiorze.
Bezpieczne zakupy zapewnia Dotpay.
Przesyłka już od 10,9 zł.
Dla zamówień powyżej 150 zł dostawa za darmo!
Paczki na czas dostarczają Poczta Polska, Inpost, GLS i DPD.
2008-2023 MagicznyOgrod.pl Opisy są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest niedozwolone.
Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.
OK