Shilajit oczyszczony
To jedna z trzech, dostępnych w naszym sklepie wersji shilajitu, znanego również jako mumio. Jest on otrzymywany przez gotowanie surowego shilajitu w wodzie, odfiltrowanie nierozpuszczalnej pozostałości i odparowanie wody. Dzięki temu finalny produkt dobrze rozpuszcza się w wodzie i mleku i praktycznie nie ma aromatu. W smaku jest delikatnie ściągający.
Pozostałe opcje znajdziecie tutaj:
- shilajit premium – oczyszczony tradycyjną metodą z użyciem mleka krowiego, wody i triphali.
- shilajit standard – surowy shilajit, nieoczyszczony, dostępny w atrakcyjnej cenie.
![](https://files.nanga.pl/ikonki/sklad_s.png)
SKŁAD
Shilajit oczyszczony 100%. Surowiec najwyższej jakości!
![](https://files.nanga.pl/ikonki/dawkowanie_2.png)
DAWKOWANIE I SPOSÓB UŻYCIA
300 mg shilajitu (to około 1⁄4 łyżeczki lub jedna, spora szczypta) spożywaj 1-3 razy dziennie. Przed spożyciem wymieszaj z ciepłą wodą, a jeszcze lepiej z mlekiem (obecność tłuszczy poprawia wchłanialność związków aktywnych z tej substancji).
Po kilku dniach stosowania ilość tę możesz zwiększyć do 1 g 1-2 razy dziennie.
![](https://files.nanga.pl/ikonki/przeciwwskazania_s.png)
PRZECIWWSKAZANIA
Ciąża, karmienie piersią, wystąpienie nadwrażliwości.