Malpighia glabra

Acerola ekstrakt 17% witaminy C

  • W magazynie: 118 sztuk
    12,50 8,75
    W magazynie: 118 sztuk
    12,50 8,75
    W magazynie: 15 sztuk
    39,90 27,93
    W magazynie: 11 sztuk
    77,99
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Ekstrakt z aceroli to skoncentrowane źródło dobrze przyswajalnej witaminy C. Acerola to tropikalne drzewo lub krzew z Ameryki Południowej, rodząca owoce podobne do wiśni. Szczycą się one najwyższą zawartością witaminy C spośród wszystkich owoców, a ponadto zawierają mnóstwo flawonoidów, które zwiększają wchłanianie witaminy C i hamują jej rozkład.


DZIAŁANIE

Właściwości prozdrowotne

Skoncentrowana acerola, dzięki wysokiej zawartości witaminy C:

  • Wspiera naturalną odporność organizmu i pomaga w walce z infekcjami
  • Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych
  • Zmniejsza uczucie zmęczenia i podnosi wydolność fizyczną
  • Pozytywnie wpływa na nastrój i wzmacnia odporność na stres
  • Przyczynia się do prawidłowej struktury zębów, kości, chrząstek i skóry


ZASTOSOWANIE

Ekstrakt z aceroli jest szczególnie polecany w okresie jesienno-zimowym oraz osobom o obniżonej odporności. Korzyści z jego stosowania odniosą sportowcy, osoby ciężko pracujące fizycznie oraz intelektualnie, narażone na stres i zmęczone.

Ekstrakt może być stosowany u dzieci i osób starszych, jest bezpieczny także dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.


SKŁAD

Czysty ekstrakt z aceroli standaryzowany na 17% witaminy C. Bez dodatków.


SPOSÓB UŻYCIA

Profilaktycznie

1 g ekstraktu (około ⅓ łyżeczki) raz dziennie.

Terapeutycznie

1 g ekstraktu 3 razy dziennie.
Maksymalna dzienna dawka to 6 g ekstraktu. Należy ją rozłożyć na 3 lub więcej porcji.

1 g ekstraktu dostarcza 170 mg witaminy C.

Proszek należy rozcieńczyć w zimnej wodzie lub soku i spożyć najlepiej 30 minut przed posiłkiem. Ekstraktu nie należy dodawać do ciepłych lub gorących napojów i potraw, gdyż wysoka temperatura niszczy witaminę C.


PRZECIWWSKAZANIA

Nie należy przekraczać zalecanych dawek. Nadmiar witaminy C wydalany jest z moczem, a wysokie ilości ekstraktu mogą podrażnić przewód pokarmowy i spowodować bóle brzucha, nudności i biegunkę.


CHARAKTERYSTYKA ROŚLINY

Acerola, czyli Malpigia granatolistna, należy do rodziny malpigiowatych i występuje w Ameryce Południowej i Środkowej oraz na tropikalnym południu Ameryki Północnej. Osiąga 2-3 m wysokości i rodzi okrągłe, czerwone owoce pestkowe, podobne do wiśni. Ich średnica wynosi od 1 do 3 cm. W smaku są słodko-kwaśne.


BIBLIOGRAFIA


1. http://dietetycy.org.pl
2. https://www.drugs.com
3. http://www.webmd.com

***

Smak: słodki, kwaśny
Zdrowie: Prawidłowa odporność, Mocne kości, Zdrowe serce, Chroniczne zmęczenie, Stres, napięcie, Zdrowie skóry, Sprawne krążenie, Przeciwutleniacze, antyoksydanty
Zastosowanie: Sporty siłowe, Sporty wytrzymałościowe, Wsparcie wydolności, Koncentracja, Myślenie, Przed treningiem

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Maria S., W dniu: 01.07.2019

    Skuteczna i ..... pyszna.

  • Ocena: (5/5)

    konservaTor, W dniu: 07.02.2019

    Apteczna się może schować.

  • Ocena: (5/5)

    Aleksnader N., W dniu: 06.08.2018

    bardzo fajnie dziala

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK