*Chlorella Bio - tabletki*
*Tabletki z chlorelli* to interesująca alternatywa dla tradycyjnej, sproszkowanej formy chlorelli, która charakteryzuje się dość specyficznym smakiem i aromatem. Tabletki powstają w wyniku sprasowania chlorelli w proszku.
*Chlorella jest bogatym źródłem wysoko przyswajalnych aminokwasów, witamin (A, E, B[~1~], B[~2~], B[~5~], B[~12~], PP, K, H, C) i składników mineralnych, takich jak wapń, potas, żelazo i cynk.* Chlorella, w przeciwieństwie do spiruliny, zawiera aktywną formę witaminy B[~12~], dlatego szczególnie zalecana jest dla wegan oraz wegetarian. Ponadto chlorella niezwykle skutecznie wspomaga procesy oczyszczania organizmu z toksyn i metali ciężkich (np. z rtęci) oraz sprzyja regeneracji tkanek. Wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego i działa wzmacniająco na organizm.
!{display:block; margin-left:auto; margin-right:auto;}https://files.nanga.pl/nanga/banner_nowy_2025.jpg!
!
!
*1 tabletka to 500 mg chlorelli bio.* Bez substancji dodatkowych, barwników, konserwantów i wypełniaczy!
Opakowanie zawiera 200 lub 600 tabletek.
!
*Zalecamy przyjmować po 2 tabletki 4 razy dziennie.* Jeśli chcesz zwiększyć poziom żelaza, przyjmuj chlorellę na pół godziny przed posiłkiem i spożyj ją razem z witaminą C. Nie popijaj herbatą liściastą.
Nie przekraczaj zalecanej dziennej porcji.
Chroń przed światłem. Przechowuj w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Numer zgłoszenia GIS: GIS-ŻP-SD-4230-00846/KC/16
!
Alergia na chlorellę.
Kobiety karmiące i ciężarne powinny skonsultować się z lekarzem przed zastosowaniem suplementu.
!
Przykładamy wielką wagę do jakości oferowanych przez nas produktów, dlatego testujemy każdą partię ziół w naszym laboratorium MagLab.
Na Wasze życzenie do produktu *Chlorella* dział jakości naszego MagLabu może dostarczyć:
* *Certyfikat analizy*
Jeśli chcesz otrzymać takie dokumenty, napisz do nas na "kontakt@maglab.pl(Kontakt)":mailto:kontakt@maglab.pl.
!
1. Lee, S. H., Kang, H. J., Lee, H. J., Kang, M. H., and Park, Y. K. (2010). Six-week supplementation with Chlorella has favorable impact on??antioxidant status in Korean male smokers. Nutrition 26, 175-183.
2. Nakano, S., Takekoshi, H., and Nakano, M. (2010). _Chlorella pyrenoidosa_ supplementation reduces the risk of anemia, proteinuria and edema in pregnant women. Plant Foods for Human Nutrition 65, 25-30.
3. Nakano, S., Takekoshi, H., and Nakano, M. (2007). Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) supplementation decreases dioxin and increases immunoglobulin a concentrations in breast milk. Journal of medicinal food 10, 134-42.
4. Watanabe, F., Takenaka, S., Kittaka-Katsura, H., Ebara, S., & Miyamoto, E. (2002). Characterization and bioavailability of vitamin B12-compounds from edible algae. Journal of nutritional science and vitaminology, 48(5), 325-331.