Czekolada ciemna 63% kakao z kokosem Bio
Czekolada ciemna El Inti 63% kokosowa Bio
Wykwintne połączenie mocnej, aromatycznej czekolady z kokosem to prawdziwe słodkie uniesienie!
Czekolada El Inti jest wytwarzana z ziaren Criollo (dla znawców kakao “Grand Cru”), które rosną w prowincji Satipo, w Peru. Mocna, bez goryczy, o aksamitnie gładkiej konsystencji.

SKŁAD
- ziarna kakaowca (Criollo Grand Cru)
- nierafinowany cukier trzcinowy
- kokosy 15% BIO
- masło kakaowe
Wartość odżywcza w 100 g:
| _.Wartość odżywcza produktu na 100 g 596 kcal/2486 kJ | _. | _. | _. | _. | _. | _. | _. | _. | _. |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Tłuszcz 42,9 g | |||||||||
| w tym tłuszcze nasycone 27,7 g | |||||||||
| Węglowodany 47 g | |||||||||
| Cukry 28,8 g | |||||||||
| Białko 7,1 g | |||||||||
| Sól 0,09 g | |||||||||
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.