Uwaga! Promocja! Data ważności: 31.08.2024
Ciemna czekolada EL INTI 63% z jabłkiem i korzenną nutą cynamonu BIO
Odmiana Criollo Grand Cru pochodząca z Satipo w Peru jest bardzo aromatyczna i intensywna, a jej aksamitnie gładki smak pozostaje na długo w naszych ustach.
SKŁAD
- ziarna kakaowca (Criollo Grand Cru)
- nierafinowany cukier trzcinowy
- suszone jabłka 8%
- masło kakaowe
- cynamon
- zawartość kakao 63%
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna |
565kcal (2357 kJ) /100g
|
Tłuszcz |
35,9g |
– w tym tłuszcze nasycone |
20,8g |
Węglowodany |
52,6g |
Cukry |
35,6g |
Białko |
6,6g |
Sól |
0,08g |
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.