Czekolada ciemna 63% z migdałami Bio
Produkt niedostępny
Powiadom mnie o dostępności mailem.
Ciemna czekolada El Inti 63% z wybornymi migdałami Bio
Czekolada El Inti jest wytwarzana z ziaren Criollo (dla znawców kakao “Grand Cru”), które rosną w prowincji Satipo, w Peru. Mocna, bez goryczy, o aksamitnie gładkiej konsystencji.

SKŁAD
- ziarna kakaowca (Criollo Grand Cru)
- cukier trzcinowy
- migdały 15%
Wartość odżywcza w 100 g:
| _.Wartość odżywcza produktu na 100 g 586 kcal/2442 kJ | _. | _. | _. | _. | _. | _. | _. | _. | _. |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Tłuszcz 40,2 g | |||||||||
| w tym tłuszcze nasycone 20 g | |||||||||
| Węglowodany 44,8 g | |||||||||
| Cukry 28,4 g | |||||||||
| Białko 9,2 g | |||||||||
| Sól 0,08 g | |||||||||
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.