• Czekolada ciemna 63% z Migdałami Bio 100g
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Czekolada ciemna 63% z Migdałami Bio 100g

  • 12,90
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Ciemna czekolada El Inti 63% z wybornymi MIGDAŁAMI

Czekolada El Inti jest wytwarzana z ziaren Criollo (dla znawców kakao “Grand Cru”), które rosną w prowincji Satipo, w Peru. Mocna, bez goryczy, o aksamitnie gładkiej konsystencji.


SKŁAD

  • ziarna kakaowca (Criollo Grand Cru)
  • cukier trzcinowy
  • migdały 15%

Wartość odżywcza produktu na 100 g 586 kcal/2442 kJ
Tłuszcz 40,2 g
w tym tłuszcze nasycone 20 g
Węglowodany 44,8 g
Cukry 28,4 g
Białko 9,2 g
Sól 0,08 g

Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)

Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.

100 g
____

Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.

Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.

Masz pytanie? Napisz do nas

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK