Opinie klientów
-
Ocena: (5/5)
Dawid W., W dniu: 28.04.2020
Dojebana : P
Czekolada El Inti mocna, bez goryczy, o aksamitnie gładkiej konsystencji.
Jest wytwarzana z ziaren Criollo (dla znawców kakao “Grand Cru”), które rosną w prowincji Satipo, w Peru.
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna | 606kcal (2519 kJ) /100g |
Tłuszcz | 43,6g |
– w tym tłuszcze nasycone | 26,3g |
Węglowodany | 44,5g |
Cukry | 27,1g |
Białko | 8,8g |
Sól | 0,08g |
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Zastosowanie: | koncentracja, pamięć, energia, odprężenie i nastrój |
---|---|
Alergeny: | mleko krowie, orzechy, sezam |
Ocena: (5/5)
Dojebana : P