Czekolada czarna EL INTI 85% Bio
Produkt niedostępny
Powiadom mnie o dostępności mailem.
:fill(white)/744f360c1e54f2e2ad185c27f6300394.jpg)
:fill(white)/744f360c1e54f2e2ad185c27f6300394.jpg)
Czekolada czarna EL INTI 85% Bio

SKŁAD
- ziarno kakaowca
- cukier trzcinowy
- masło kakaowe
- zawartość kakao 85%
Wartość odżywcza w 100 g:
| Wartość energetyczna | |
|---|---|
| Tłuszcz | 48,3g |
| – w tym tłuszcze nasycone | 28,9g |
| Węglowodany | 38,1g |
| Cukry | 18,4g |
| Białko | 10,1g |
| Sól | 0,04g |
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
___
Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.