Czekolada El Inti 100% surowe kakao Bio
Produkt niedostępny
Powiadom mnie o dostępności mailem.
Czekolada El Inti 100% surowe kakao Criollo BIO
Wyjątkowa i pełnowartościowa czekolada wytwarzana z surowych ziaren kakao szlachetnej odmiany Criollo – i słynie ze swoich wyjątkowych walorów smakowych. Czekolada ta wytwarzana jest w temperaturze poniżej 45°C , dzięki czemu lepiej zachowuje swoje witaminy oraz minerały ( magnez, żelazo). Czekolada została wyprodukowana w Peru zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu.
Uchodzi za jedną z najlepszych odmian kakao na świecie, ze względu na głęboki i intensywny smak – bez goryczy

SKŁAD
Ziarna kakaowca.*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza w 100 g:
| Wartość energetyczna | |||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Tłuszcz | 57g | ||||||||
| - w tym tłuszcze nasycone | 32g | ||||||||
| Węglowodany | 25,7g | ||||||||
| Cukry | 2,9g | ||||||||
| Białko | 12,1g | ||||||||
| Sól | 0,01g | ||||||||
| Magnez | 248,2mg | ||||||||
| Żelazo | 8,6mg | ||||||||
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.