Wyjątkowa i pełnowartościowa czekolada wytwarzana z surowych ziaren kakao szlachetnej odmiany Criollo – i słynie ze swoich wyjątkowych walorów smakowych. Czekolada ta wytwarzana jest w temperaturze poniżej 45°C , dzięki czemu lepiej zachowuje swoje witaminy oraz minerały ( magnez, żelazo). Czekolada została wyprodukowana w Peru zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu.
Uchodzi za jedną z najlepszych odmian kakao na świecie, ze względu na głęboki i intensywny smak – bez goryczy
Ziarna kakaowca.*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość energetyczna | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tłuszcz | 57g | ||||||||
– w tym tłuszcze nasycone | 32g | ||||||||
Węglowodany | 25,7g | ||||||||
Cukry | 2,9g | ||||||||
Białko | 12,1g | ||||||||
Sól | 0,01g | ||||||||
Magnez | 248,2mg | ||||||||
Żelazo | 8,6mg | ||||||||
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Telefon
+48 533 633 306
Email
sklep@magicznyogrod.pl
Nasz zespół obsługi klienta jest do Państwa dyspozycji w dni robocze w godzinach:
od 7:00 do 16:00
Obserwuj nas