Wyjątkowa i pełnowartościowa czekolada wytwarzana z surowych ziaren kakao szlachetnej odmiany Criollo – i słynie ze swoich wyjątkowych walorów smakowych. Czekolada ta wytwarzana jest w temperaturze poniżej 45°C , dzięki czemu lepiej zachowuje swoje witaminy oraz minerały ( magnez, żelazo). Czekolada została wyprodukowana w Peru zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu.
Uchodzi za jedną z najlepszych odmian kakao na świecie, ze względu na głęboki i intensywny smak – bez goryczy
Ziarna kakaowca.*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna | 664 kcal (2343 kJ) /100g |
Tłuszcz | 57g |
– w tym tłuszcze nasycone | 32g |
Węglowodany | 25,7g |
Cukry | 2,9g |
Białko | 12,1g |
Sól | 0,01g |
Magnez | 248,2mg |
Żelazo | 8,6mg |
*Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych.
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Newsletter
Zapisz się do newslettera i zyskaj dostęp do ciekawych informacji o produktach naturalnych i najciekawszych promocjach.
Przesyłka już od 12,9 zł.
Dla zamówień powyżej 150 zł dostawa za darmo!
Paczki na czas dostarczają Poczta Polska, Inpost, GLS i DPD.
2008-2024 MagicznyOgrod.pl Opisy są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest niedozwolone.
Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.
OK