Czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao.
Aksamitny i wykwintny smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę uniesienia.
Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.
masło kakaowe, cały cukier trzcinowy, brązowy cukier trzcinowy, pełne mleko w proszku, malina 7%, zawartość kakao 40%
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna | 572 kcal (2385 kJ) /100g |
Tłuszcz | 37,9 g |
– w tym tłuszcze nasycone | 22 g |
Węglowodany | 49,8 g |
Cukry | 48,1 g |
Białko | 6,7 g |
Sól | 0,2 g |
*Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu.
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Newsletter
Zapisz się do newslettera i zyskaj dostęp do ciekawych informacji o produktach naturalnych i najciekawszych promocjach.
Płatność kartą, przelewem lub przy odbiorze.
Bezpieczne zakupy zapewnia Dotpay.
Przesyłka już od 10,9 zł.
Dla zamówień powyżej 150 zł dostawa za darmo!
Paczki na czas dostarczają Poczta Polska, Inpost, GLS i DPD.
2008-2023 MagicznyOgrod.pl Opisy są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest niedozwolone.
Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.
OK