Czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao.
Aksamitny i wykwintny smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę uniesienia.
Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.
masło kakaowe, cały cukier trzcinowy, brązowy cukier trzcinowy, pełne mleko w proszku, malina 7%, zawartość kakao 40%*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość energetyczna | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tłuszcz | 37,9 g | ||||||||
– w tym tłuszcze nasycone | 22 g | ||||||||
Węglowodany | 49,8 g | ||||||||
Cukry | 48,1 g | ||||||||
Białko | 6,7 g | ||||||||
Sól | 0,2 g | ||||||||
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Telefon
+48 533 633 306
Email
sklep@magicznyogrod.pl
Nasz zespół obsługi klienta jest do Państwa dyspozycji w dni robocze w godzinach:
od 7:00 do 16:00
Obserwuj nas