Czekolada El Inti 40 % biała z malinami Bio
Produkt niedostępny
Powiadom mnie o dostępności mailem.
:fill(white)/453675e232d4c525354f6783840c72df.jpg)
:fill(white)/453675e232d4c525354f6783840c72df.jpg)
Czekolada El Inti 40% biała z malinami Bio
Czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao.
Aksamitny i wykwintny smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę uniesienia.
Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.

SKŁAD
masło kakaowe, cały cukier trzcinowy, brązowy cukier trzcinowy, pełne mleko w proszku, malina 7%, zawartość kakao 40%*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza w 100 g:
| Wartość energetyczna | _. | _. | |||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Tłuszcz | 37,9 g | ||||||||
| - w tym tłuszcze nasycone | 22 g | ||||||||
| Węglowodany | 49,8 g | ||||||||
| Cukry | 48,1 g | ||||||||
| Białko | 6,7 g | ||||||||
| Sól | 0,2 g | ||||||||
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.