Opinie klientów
-
Ocena: (5/5)
Jacek L., W dniu: 15.02.2024
Przepyszna czekolada.
Czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao.
Aksamitny i wykwintny smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę uniesienia.
Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.
masło kakaowe, cały cukier trzcinowy, brązowy cukier trzcinowy, pełne mleko w proszku, malina 7%, zawartość kakao 40%*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna | 572 kcal (2385 kJ) /100g |
Tłuszcz | 37,9 g |
– w tym tłuszcze nasycone | 22 g |
Węglowodany | 49,8 g |
Cukry | 48,1 g |
Białko | 6,7 g |
Sól | 0,2 g |
*Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu.
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Ocena: (5/5)
Przepyszna czekolada.