Czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao.
Aksamitny i wysublimowany smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę rozkoszy.
Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.
ziarna kakaowca, cały cukier trzcinowy, orzechy laskowe 15%, masło kakaowe. Zawartość kakao 63%.
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna | 602 kcal (2505 kJ) /100g |
Tłuszcz | 43 g |
– w tym tłuszcze nasycone | 20,9 g |
Węglowodany | 45,5 g |
Cukry | 27,9 g |
Białko | 8,7 g |
Sól | 0,1 g |
*Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu.
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Newsletter
Zapisz się do newslettera i zyskaj dostęp do ciekawych informacji o produktach naturalnych i najciekawszych promocjach.
Płatność kartą, przelewem lub przy odbiorze.
Bezpieczne zakupy zapewnia Dotpay.
Przesyłka już od 10,9 zł.
Dla zamówień powyżej 150 zł dostawa za darmo!
Paczki na czas dostarczają Poczta Polska, Inpost, GLS i DPD.
2008-2023 MagicznyOgrod.pl Opisy są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest niedozwolone.
Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.
OK