Czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao.
Aksamitny i wysublimowany smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę rozkoszy.
Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.
ziarna kakaowca, cały cukier trzcinowy, orzechy laskowe 15%, masło kakaowe. Zawartość kakao 63%.*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość energetyczna produktu na 100g 602 kcal/2505 kJ | |||
---|---|---|---|
Tłuszcz | 43 g | ||
– w tym tłuszcze nasycone | 20,9 g | ||
Węglowodany | 45,5 g | ||
Cukry | 27,9 g | ||
Białko | 8,7 g | ||
Sól | 0,1 g | ||
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Telefon
+48 533 633 306
Email
sklep@magicznyogrod.pl
Nasz zespół obsługi klienta jest do Państwa dyspozycji w dni robocze w godzinach:
od 7:00 do 16:00
Obserwuj nas