Czekolada El Inti 63 % z orzechami laskowymi Bio
:fill(white)/5c8162a800ba87d363477a87c2ad3ef7.jpg)
:fill(white)/5c8162a800ba87d363477a87c2ad3ef7.jpg)
Czekolada El Inti 63% ciemna z orzechami laskowymi Bio
Czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao.
Aksamitny i wysublimowany smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę rozkoszy.
Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.

SKŁAD
ziarna kakaowca, cały cukier trzcinowy, orzechy laskowe 15%, masło kakaowe. Zawartość kakao 63%.*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza w 100 g:
| Wartość energetyczna produktu na 100g 602 kcal/2505 kJ | _. | _. | _. |
|---|---|---|---|
| Tłuszcz | 43 g | ||
| - w tym tłuszcze nasycone | 20,9 g | ||
| Węglowodany | 45,5 g | ||
| Cukry | 27,9 g | ||
| Białko | 8,7 g | ||
| Sól | 0,1 g | ||
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.