Czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao.
Aksamitny i wysublimowany smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę rozkoszy.
Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.
ziarna kakaowca, cały cukier trzcinowy, orzechy laskowe 15%, masło kakaowe. Zawartość kakao 63%.*
*Produkt z rolnictwa ekologicznego.
Wartość odżywcza produktu na 100 g:
Wartość energetyczna | 602 kcal (2505 kJ) /100g |
Tłuszcz | 43 g |
– w tym tłuszcze nasycone | 20,9 g |
Węglowodany | 45,5 g |
Cukry | 27,9 g |
Białko | 8,7 g |
Sól | 0,1 g |
*Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu.
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.
Newsletter
Zapisz się do newslettera i zyskaj dostęp do ciekawych informacji o produktach naturalnych i najciekawszych promocjach.
Przesyłka już od 12,9 zł.
Dla zamówień powyżej 150 zł dostawa za darmo!
Paczki na czas dostarczają Poczta Polska, Inpost, GLS i DPD.
2008-2025 MagicznyOgrod.pl Opisy są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest niedozwolone.
Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.
OK