• Czekolada El Inti 75% surowe kakao
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Czekolada El Inti 75% surowe kakao

Czekolada El Inti 75% surowe kakao Criollo BIO

Szlachetna czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao. Aksamitny i wykwintny smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę uniesienia.

Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.


SKŁAD


ziarno kakaowca (odmiana Criollo), nierafinowany cukier trzcinowy. Wszystkie składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Zawartość kakao 75%


Wartość odżywcza produktu na 100 g:

Wartość energetyczna 619 kcal (2574 kJ) /100g
Tłuszcz 46.4 g
– w tym tłuszcze nasycone 27.2 g
Węglowodany 41.4 g
Cukry 23.8 g
Białko 9 g
Sól 0,04 g
Magnez 173 mg
Żelazo 2.3 mg

*Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu.
Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.

100 g
____

Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.

Masz pytanie? Napisz do nas

Polecane dla Ciebie

    Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

      OK