Czekolada El Inti 75% surowe kakao BIO
Produkt niedostępny
Powiadom mnie o dostępności mailem.
:fill(white)/c848c4c3551c6b4f78e3d5b5c3590575.jpg)
:fill(white)/c848c4c3551c6b4f78e3d5b5c3590575.jpg)
Czekolada El Inti 75% surowe kakao Criollo BIO
Szlachetna czekolada wytwarzana z surowych (przetwarzanych poniżej 45°) ziaren kakao cenionej odmiany kakao Criollo pochodzących z Peru. Odmiana Criollo uchodzi za jedną z najbardziej cenionych odmian kakao. Aksamitny i wykwintny smak czekolady El Inti karmi wszystkie zmysły i pozwala na chwilę uniesienia.
Wyprodukowana metodą rzemieślniczą z ekologicznych składników, zgodnie z zasadami sprawiedliwego handlu. Nie zawiera lecytyny ani żadnych sztucznych aromatów.

SKŁAD
Ziarno kakaowca (odmiana Criollo), nierafinowany cukier trzcinowy. Wszystkie składniki pochodzą z certyfikowanych upraw ekologicznych. Zawartość kakao 75%
Wartość odżywcza w 100 g:
| Wartość energetyczna | 619 kcal (2574 kJ) /100g | _. | _. | _. | _. |
|---|---|---|---|---|---|
| Tłuszcz | 46.4 g | ||||
| – w tym tłuszcze nasycone | 27.2 g | ||||
| Węglowodany | 41.4 g | ||||
| Cukry | 23.8 g | ||||
| Białko | 9 g | ||||
| Sól | 0,04 g | ||||
| Magnez | 173 mg | ||||
| Żelazo | 2.3 mg | ||||
Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny, bez glutenu. Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.
100 g
____
Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.