Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK
  • Czekolada El Inti Extreme 100% kakao Criollo Bio 100g
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Czekolada El Inti Extreme 100% kakao Criollo Bio 100g

  • 13,90
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Czekolada El Inti Extreme 100% kakao Criollo Bio 100g


SKŁAD

  • ziarna kakaowca (Criollo Grand Cru)

Zawartość kakao 100%

Czekolada ręcznie robiona. Nie zawiera lecytyny. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych (BIO)

Czekolada może zawierać mleko, sezam, orzechy laskowe, migdały.

100 g
____

Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.

Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Michał H., W dniu: 03.01.2016

    Czekolada 100% to super rzecz dla koneserów czekolady oraz jako część podkładki pod sherry. Lekko kwaskowa, może słonawa, smakuje trochę jak bakaliowa. Bardzo intensywne aromaty. Świetnie komponuje się z sherry Pedro Ximenez tworząc słodyczowe cudo.