Herbata Milk Oolong Premium AAA
- Cena za 100g:37,82 zł
Produkt niedostępny
Powiadom mnie o dostępności mailem.
:fill(white)/d82220a63ecd20a09d4ae5885789fc25.jpg)
:fill(white)/b1597848b1ba9128df6f74a6ab0b0870.jpg)
:fill(white)/d82220a63ecd20a09d4ae5885789fc25.jpg)
:fill(white)/b1597848b1ba9128df6f74a6ab0b0870.jpg)
Herbata Milk Oolong Natural Premium AAA
To nowa, ciekawa pozycja w naszym sklepie. Na wstępie zaznaczę, że nie jest to herbata aromatyzowana! Swój mleczy aromat zawdzięcza specjalnemu procesowi produkcji, który jest tajemnicą naszego dostawcy.
Zwyczajowa nazwa tej herbaty to Nai Xiang. Oolong ten uprawiany jest w Chinach, a dokładniej w prefekturze Anxi w prowincji Fujian. Do jego wytworzenia zbiera się nieco młodsze listki niż przystało na oolongi, dzięki czemu herbata zyskuje bardziej złożony smak i wyższą klasę jakościową.
Liście przeznaczone na tę herbatę poddaje się oksydacji w stopniu 40-50%, która wydobywa z nich nuty charakterystyczne dla herbat zielonych, przełamane w niemal równym stopniu cechami typowymi dla herbat czarnych. Jest to zdecydowanie mój ulubiony rodzaj oolongów!

PARZENIE
Ilość:
1 płaska łyżka na kubek (250-300 ml)
1 łyżeczka na małą filiżankę (120 ml)
Temperatura parzenia:
wrzątek lub 90°C (2 minuty po zagotowaniu wody)
Długość parzenia:
I parzenie: 1 min.
II parzenie: 1-1,5 min.
Każde kolejne parzenie wydłuż o minutę. Herbatę możesz zalać nawet do 7 razy.