Powiadom mnie o dostępności mailem.
To nowa, ciekawa pozycja w naszym sklepie. Na wstępie zaznaczę, że nie jest to herbata aromatyzowana! Swój mleczy aromat zawdzięcza specjalnemu procesowi produkcji, który jest tajemnicą naszego dostawcy.
Zwyczajowa nazwa tej herbaty to Nai Xiang. Oolong ten uprawiany jest w Chinach, a dokładniej w prefekturze Anxi w prowincji Fujian. Do jego wytworzenia zbiera się nieco młodsze listki niż przystało na oolongi, dzięki czemu herbata zyskuje bardziej złożony smak i wyższą klasę jakościową.
Liście przeznaczone na tę herbatę poddaje się oksydacji w stopniu 40-50%, która wydobywa z nich nuty charakterystyczne dla herbat zielonych, przełamane w niemal równym stopniu cechami typowymi dla herbat czarnych. Jest to zdecydowanie mój ulubiony rodzaj oolongów!
Ilość:
1 płaska łyżka na kubek (250-300 ml)
1 łyżeczka na małą filiżankę (120 ml)
Temperatura parzenia:
wrzątek lub 90°C (2 minuty po zagotowaniu wody)
Długość parzenia:
I parzenie: 1 min.
II parzenie: 1-1,5 min.
Każde kolejne parzenie wydłuż o minutę. Herbatę możesz zalać nawet do 7 razy.
Zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać informacje o nowościach i promocjach w naszym sklepie.
Telefon
+48 533 633 306
Email
sklep@magicznyogrod.pl
Nasz zespół obsługi klienta jest do Państwa dyspozycji w dni robocze w godzinach:
od 7:00 do 16:00
Obserwuj nas