Kava kava Loa Waka Fiji
- Cena za 100g:115,00 zł
:fill(white)/0f4602ed6e2637cc8eb780c0fdf5d65e.jpg)
:fill(white)/0f4602ed6e2637cc8eb780c0fdf5d65e.jpg)
Kava kava Loa Waka Fiji
To kava uważana na Wyspach Pacyfiku za jedną z najmocniejszych (heavy), o czym świadczy już samo to, że składa się w 100% z waki – czyli samego korzenia.
Kava-kava nie jest środkiem spożywczym na terenie Polski.

SKŁAD
Loa Waka Kava pochodząca z Fiji. 100% waka.
Chemotyp: 463251.
SPOSÓB UŻYCIA
Do użytku zewnętrznego.
Łyżeczkę kavy zalać 100 ml zimnej wody. Dobrze wymieszać i pozostawić na 15 minut. Odsączyć. Użyć do fazy wodnej kosmetyków ujędrniających skórę.

CHARAKTERYSTYKA ROŚLINY
Pieprz metystynowy (Piper methysticum) to dwupienny krzew z rodziny pieprzowatych – Piperaceae. Występuje w Mikronezji, Melanezji, Polinezji i na Hawajach. Wyróżnia się ponad 200 jego odmian. Osiąga 3 – 5 m wysokości. Jego liście są duże, o kształcie sercowatym i promieniście rozchodzących się nerwach. Kwiaty przypominają wąskie, białe kłosy. Wyrastają w kępkach bezpośrednio z łodygi. Owocami są jednonasienne jagody, które pojawiają się bardzo rzadko.