To kava uważana na Wyspach Pacyfiku za jedną z najmocniejszych (heavy), o czym świadczy już samo to, że składa się w 100% z waki – czyli samego korzenia. Tradycyjnie spożywano ją wieczorem w celu głębokiego zrelaksowania umysłu i ciała. A także po to, aby się dobrze wyspać :)
W Polsce kavę kavę można posiadać i sprzedawać, jednak nie jest ona zarejestrowana jako środek spożywczy. Oznacza to, że nie możemy udzielać informacji na temat tego, jak się ją spożywa.
Loa Waka Kava pochodząca z Fiji. 100% waka.
Chemotyp: 463251.
Do użytku zewnętrznego.
Łyżeczkę kavy zalać 100 ml zimnej wody. Dobrze wymieszać i pozostawić na 15 minut. Odsączyć. Użyć do fazy wodnej kosmetyków ujędrniających skórę.
Pieprz metystynowy (Piper methysticum) to dwupienny krzew z rodziny pieprzowatych – Piperaceae. Występuje w Mikronezji, Melanezji, Polinezji i na Hawajach. Wyróżnia się ponad 200 jego odmian. Osiąga 3 – 5 m wysokości. Jego liście są duże, o kształcie sercowatym i promieniście rozchodzących się nerwach. Kwiaty przypominają wąskie, białe kłosy. Wyrastają w kępkach bezpośrednio z łodygi. Owocami są jednonasienne jagody, które pojawiają się bardzo rzadko.
Zdrowie: | Wsparcie snu, Stres, napięcie, Zdrowie skóry, Drogi moczowe |
---|---|
Zastosowanie: | pielęgnacja ciała |
Ostrzeżenia: | nie stosować w ciąży, nie stosować u małych dzieci, do użytku zewnętrznego |
Krótki opis produktu: | To odmiana składająca się w 100% z waki, dlatego dla mieszkańców Wysp Pacyfiku jest to wybór idealny na wieczór i przed snem. |
Nazwa łacińska: | Piper methysticum |