Kawa Orkiszowa EKO ze względu na swoje duże właściwości prozdrowotne to doskonały napój odżywczy dla wszystkich osób dbających o zdrowie i urodę. Charakteryzuje się doskonałym smakiem i aromatycznym zapachem kawy zbożowej.
Ekologiczna kawa orkiszowa reguluje pracę przewodu pokarmowego, energetyzuje organizm, zwiększa odporność na choroby, niweluje toksyny i zły cholesterol oraz działa przeciwutleniająco. Kawa może być spożywana w dowolnej ilości przez dzieci i osoby dorosłe.
Orkisz to stara, pierwotna forma pszenicy. Jego uprawa była modna głównie w średniowieczu, później zastąpiono go pszenicą. Jednak obecnie w wielu krajach odtwarza się ten cenny gatunek zbóż, ponieważ odkryto w nim całe pokłady zdrowotnych walorów.
Orkisz jest bogaty w białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik, witaminy i biopierwiastki. Spożywany w postaci kawy reguluje pracę układu trawiennego, działa energetyzująco, podnosi odporność, odtruwa organizm, reguluje cholesterol. Ma właściwości odmładzające.
Właściwości prozdrowotne
Prażone ziarna zbóż eko (orkisz 100%).
Orkisz jest bogaty w białko, błonnik, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i pierwiastki.
(Na 1 filiżankę)
Jedną czubatą łyżeczkę kawy orkiszowej wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, następnie nalać do filiżanki. Można dodać mleko, śmietankę, cukier.