• Kawa ziołowo-zbożowa EKO
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Kawa ziołowo-zbożowa EKO
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Kawa ziołowo-zbożowa EKO

    • ; 1
  • W magazynie: 10 sztuk
    16,53
    W magazynie: 10 sztuk
    16,53
    Dodaj
    do ulubionych
  • Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach:

  • Koszt przesyłki już od 13 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł (Poczta, Inpost, GLS).

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

KAWA ZIOŁOWO-ZBOŻOWA EKO – Dary Natury

Kawa ziołowo-zbożowa jest smacznym i zdrowym zamiennikiem zwykłej kawy, który nie zawiera kofeiny, polecana szczególnie dla osób, które nie mogą jej pić ze względu na np. nadciśnienie, choroby serca, nadkwasotę, z niewydolną wątrobą, nerkami i śledzioną, owrzodzeniem przewodu pokarmowego, a także dzieciom, kobietom w ciąży i kobietom karmiącym piersią.

Kawa zawiera ziarna zbóż (żyto, jęczmień, pszenica), prażone owoce głogu i tarniny, prażone korzenie cykorii podróżnik i wiesiołka dwuletniego, których kombinacja wpływa zbawiennie na organizm, wzmacniając go, odżywiając i oczyszczając.


DZIAŁANIE


Kawa ziołowo-zbożowa prażona z ziaren zbóż, zawiera cenny dla organizmu błonnik, białko, węglowodany, poprawia trawienie, wydzielanie żółci, wzmaga perystaltykę jelit, działa ochronnie na układ nerwowy i krążenia, zwiększa też uczucie sytości, może być zatem używana przez osoby pragnące zrzucić zbędne kilogramy. Zawarte w zbożach cukry złożone wpływają dobroczynnie na jelita i ich mikroflorę. Kawa ziołowo-zbożowa zawiera też ziarna głogu, które wpływają ochronnie na serce, zwłaszcza przy zaburzeniach rytmu serca czy chorobie wieńcowej, prażone ziarna tarniny które delikatnie oczyszczają, wzmagając wydzielanie moczu i działają rozkurczowo na mięśnie gładkie przewodu pokarmowego, natomiast nasiona wiesiołka dwuletniego łagodzą bóle żołądka i wykazują działanie przeciwzapalne.

Kawa ziołowo-zbożowa jest bogata w witaminy z grupy B, potas, fosfor, fitoterpeny, fenolokwasy oraz rozpuszczalny błonnik inulinę (zawarty w cykorii). Jest również źródłem magnezu, który zwykła kawa wypłukuje. Można pić ja o każdej porze dnia, nawet wieczorem.


SPOSÓB ZAPARZANIA


Jedną czubatą łyżeczkę kawy w przeliczeniu na 1 szklankę wody wsypać do naczynia i gotować około 2-3 minuty. Odstawić na 5-10 minut, przelać do filiżanek.


SKŁAD


Prażone ziarna zbóż (żyto, jęczmień, pszenica), prażone owoce głogu i tarniny, prażone korzenie cykorii podróżnik i wiesiołka dwuletniego w różnych proporcjach.



Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Dariusz D., W dniu: 28.01.2020

    OK

Polecane dla Ciebie

    Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

      OK