Lukrecja gładka (Glicyrrhiza glabra) kojarzona jest przede wszystkim ze specyficznymi słodyczami o kontrowersyjnym smaku i czarnym kolorze. Wydobywane z niej substancje słodzące są szeroko wykorzystywane w przemyśle spożywczym. Ale lukrecja ma dużo więcej do zaoferowania, o czym od dawien dawna wiedzą Chińczycy, którzy stosują jej korzeń w swoim tradycyjnym lecznictwie. Według TCM lukrecja podnosi energię qi, a tym samym pomaga przy wszelkich problemach, które wiążą się z jej niedoborem. Co to znaczy „po naszemu”? Przeczytajcie poniżej :) Należy pamiętać, że lukrecja podnosi ciśnienie krwi, a więc niezalecana jest przy nadciśnieniu.
DZIAŁANIE
Lukrecja wzmacnia odporność i wspiera organizm w pozbywaniu się niekorzystnych wirusów, bakterii i grzybów.
Wspomaga oddychanie, rozszerzając drogi oddechowe u osób chorych na astmę.
1 porcja zakraplacza dwa razy dziennie. Porcję rozcieńczyć w niewielkiej ilości wody lub przyjmować podjęzykowo. 1 porcja zakraplacza (pipety) to około 0,5 ml.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji.
Suplementy diety nie zastąpią zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią. Osad jest zjawiskiem naturalnym.
Numer zgłoszenia GIS: 2020/11/30/SD/CA04AB
PRZECIWWSKAZANIA
Ciąża, karmienie piersią, nadwrażliwość na roślinę. Nie podawać dzieciom. Nalewka może być szkodliwa dla osób cierpiących na alkoholizm.