Mąka kokosowa – kremowa i delikatna, o wyśmienicie kokosowym, słodkim smaku, posiadająca właściwości regulowania procesów przemiany materii.

DZIAŁANIE
Produkt ten cechuje wysoka zawartość błonnika, co przyczynia się do regulowania procesów przemiany materii oraz wspomaga walkę ze zbyt wysokim cholesterolem.

ZASTOSOWANIE
Mąkę kokosowa poleca się do wypieków ciast, ciasteczek, naleśników, gofrów, sporządzania koktajli z dodatkiem mleka, jogurtu lub soku.

SKŁAD
Wartość energetyczna w 100 g produktu:
Wartość energetyczna |
477,6kcal /100g
|
Tłuszcze |
23g |
– w tym nasycone |
21g |
Węglowodany |
40g |
– w tym cukry |
5g |
Białko |
27g |
Sód |
0g |
Bogata w mikro i makroelementy oraz witaminy i błonnik.
Nie zawiera cholesterolu ani fityn.
Cechuje ją wysoka absorpcja więc przy wypiekach należy pamiętać o zwiększeniu ilości dodawanych płynów, oleju lub jaj. Ze względu na swój słodki smak nie wymaga dodawania standardowej dawki cukru do przygotowywanych potraw.
Informacja o alergenach
Może zawierać: gluten, sezam, soję, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia, migdały.
***