Olej kokosowy zimnotłoczony Olvita
:fill(white)/2c3d9a813829a39b5c9a0a2020d4c799.jpg)
:fill(white)/a8f735be37a8d970812841066f766fda.jpg)
:fill(white)/2c3d9a813829a39b5c9a0a2020d4c799.jpg)
:fill(white)/a8f735be37a8d970812841066f766fda.jpg)
Olej kokosowy zimno tłoczony, nieoczyszczony Ol’Vita pozyskiwany ze starannie wyselekcjonowanej kopry kokosowej. Uważany za najwszechstronniejszy olej świata ze względu na unikalny profil kwasów tłuszczowych.
Zawiera głównie odporne na wysokie temperatury kwasy tłuszczowe nasycone – w tym kwasy tzw. średniołańcuchowe: laurynowy (50 g/ w 100 g oleju)
i kaprylowy 8,1 g.
Zawiera bardzo cenny kwas laurynowy oraz kaprylowy, które są odpowiedzialne są za budowanie odporności, oraz wykazują działanie przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe a także przeciwgrzybicze. Olej kokosowy jest szybko metabolizowany przez organizm, dzięki czemu szybko dostarcza niezbędnej energii. Poprawia metabolizm i dba o dobra kondycję jelit w organizmie człowieka.
Olej kokosowy:
- wpływa na poprawę wchłaniania wapnia, magnezu, żelaza
- przyspiesza metabolizm dzięki czemu jest naszym sprzymierzeńcem w walce ze zbędnymi kilogramami
- korzystnie wpływać na układ nerwowy i odpornościowy
- dobry dla alergików
Skład:
100% oleju kokosowego tłoczonego na zimno z kopry kokosowej.
Stan skupienia i kolor oleju kokosowego jest zależny od temperatury otoczenia. Poniżej + 22ºC olej ma postać stałą i kolor biały z widocznymi (lub nie) „kryształami”. Powyżej temp. + 22ºC olej przybiera postać płynną, transparentną.
Przechowywanie:
Przechowywać w ciemnym chłodnym miejscu, po otwarciu opakowania w lodówce.
Ze względu na przetwarzanie surowców alergennych w firmie Ol’Vita , produkt może zawierać: sezam, orzeszki arachidowe, orzechy (włoskie, macadamia, migdały).