• Olejek Cananga 100% Nanga
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Olejek Cananga 100% Nanga
    rotator-prawo
    rotator-lewo
Cananga odorata

Olejek Cananga 100% Nanga

  • W magazynie: 22 sztuk
    9,96
    W magazynie: 22 sztuk
    9,96
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Olejek Cananga 100% Nanga

Naturalny olejek eteryczny Cananga otrzymywany jest z żółtych kwiatów o kształcie gwiazdy tropikalnego drzewa z gatunku jagodlin wonny (Cananga odorata var macrophylla), występującego naturalnie w południowo-wschodniej Azji oraz Australii. Roślina ta należy do tej samej rodziny botanicznej, co drzewo, z którego kwiatów pozyskiwany jest olejek ylang-ylang.

Drzewo Cananga i jego olejek eteryczny, znane w sanskrycie jako Lanji i Vanachampaka, w tradycji ajurwedyjskiej były zalecane w leczeniu wysokiego ciśnienia krwi, malarii, bezsenności, menopauzy, stresu, a także jako naturalny sposób na porost włosów i zwiększenie wydzielania sebum. Olejek bardzo często wykorzystywany jest w przemyśle perfumeryjnym i kosmetycznym.
Obecnie, naturalny olejek Cananga jest stosowany do pielęgnacji skóry i włosów, łagodzenia stresu, czy też leczenia ukąszeń owadów. Znany od wieków również jako afrodyzjak. Olejek ma kolor jasnożółty.


WŁAŚCIWOŚCI

  • Antyseptyczny
  • Przeciwzapalny
  • Odprężający
  • Pobudzający (działanie afrodyzyjne)
  • Obniżający ciśnienie tętnicze krwi


ZASTOSOWANIE

  • Afrodyzjak
  • Dodatek do perfum
  • Odprężający, uspokajający masaż lub kąpiel
  • Sposób na zdrową skórę
  • Sposób na zdrowe, grube i lśniące włosy
  • Środek łagodzący ukąszenia owadów
  • Kominek aromaterapeutyczny


SPOSÓB UŻYCIA

  • Maść na ukąszenia, rany i otarcia – zmieszać 1 kroplę olejku Cananga z 5 kroplami płynnego oleju kokosowego
  • Kominek aromaterapeutyczny – 5-10 kropli olejku dodać do wody w kominku
  • Szampon wzmacniający włosy – 2-5 kropli zmieszać z 10-15 ml szamponu
  • Kąpiel – dodać 3-5 kropel do wypełnionej wodą wanny


DOBRZE ŁĄCZYĆ Z

Olejkiem z drzewa różanego, jaśminowym, wetiwerowym, bergamotkowym, mimozowym, cynamonem kasja i różą.


OSTRZEŻENIA

Stosowany w wysokich stężeniach, może u niektórych powodować bóle głowy.
Nie należy dopuszczać do kontaktu z oczami.
Nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży.


INFORMACJE TECHNICZNE

  • Kraj pochodzenia Indonezja
  • Metoda pozyskiwania destylacja parą wodną
  • Użyta część rośliny świeżo zebrane, jasnożółte kwiaty
  • Kolor żółty do żółtopomarańczowego
  • Intensywność zapachu kwiatowy, egzotyczny, słodki, lekko drzewny zapach
  • Główne składniki b-kariofilen, a-kariofilen, d-kadinen, linalol
  • Konsystencja lekki


BADANIA LABORATORYJNE

Jakość oferowanych przez nas olejków jest dla nas bardzo ważna.

Do produktu olejek Cananga dział jakości naszego Maglabu może dostarczyć:

  • Specyfikację jakościową
  • Certyfikat analizy
  • Listę alergenów
  • IFRA
  • Kartę charakterystyki (MSDS)

W takim przypadku prosimy o kontakt e-mail


BIBLIOGRAFIA


1. http://rozanski.li
2. http://www.aromaweb.com
3. http://ayurvedicoils.com

***

Kraj pochodzenia: Indonezja
Aromat: kwiatowy, drzewny, słodki
Nuta zapachowa: Nuta głowy
Zastosowanie: Masaż, Do kąpieli, Do kominków, Pielęgnacja włosów, Pielęgnacja ciała, Pielęgnacja twarzy, Wsparcie libido, Po ukąszeniach owadów
Ostrzeżenia: Nie stosować w ciąży, Do użytku zewnętrznego, Stosować rozcieńczony, Unikać kontaktu z oczami

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Katarzyna P., W dniu: 04.03.2019

    Ok

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK