• Pasta z pistacji 160g
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Pasta z pistacji 160g

Jak smakuje niebo?

  • Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach:

  • Koszt przesyłki już od 13 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł (Poczta, Inpost, GLS).

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Masło pistacjowe bez cukru i soli

Pasta pistacjowa, którą Wam proponujemy, to 100% pistacji! Bez soli, cukru, oleju palmowego, konserwantów i innych dodatków. Czysta, pistacjowa rozkosz.

Pasta powstała z uprażonych pistacji najlepszej jakości. Wybornie smakuje solo, bez dodatków, wyjadana łyżeczką prosto ze słoika. Jest pyszna również w wersji klasycznej, czyli na świeżym pieczywie. Warto posypać ją wtedy szczyptą soli lub dodać odrobinę miodu. Pastę możemy spożywać na mnóstwo innych sposobów, na przykład w formie dipu do świeżych owoców i chrupiących warzyw. Pasta w towarzystwie roztopionej, białej czekolady będzie idealną polewą do wypieków, pancake’ów i naleśników, a kiedy zmiksujemy ją z mascarpone, śmietanką kremówką i żelatyną, uzyskamy genialny mus pistacjowy do tortów i deserów. Można ją także połączyć ze śmietaną 12-18% lub mlekiem kokosowym i cukrem pudrem, aby stworzyć prosty, ale jednocześnie bardzo wyjątkowy deser. A jeśli wolicie kremy orzechowe w wersji słonej, to koniecznie sprawdźcie tę pastę w roli dipu do krakersów, polewy lub nadzienia do słonych naleśników, a nawet pierogów. Pastę doprawiajcie wedle uznania i śmiało puśćcie wodze fantazji!

Pasta pistacjowa to fantastyczne źródło składników odżywczych. Aby wyprodukować jeden niewielki słoiczek, trzeba użyć sporej ilości orzechów, dlatego taka pasta to skoncentrowana bomba witamin, minerałów, dobrych tłuszczy i białka. Wystarczy zjadać łyżeczkę czy dwie dziennie, aby istotnie zwiększyć podaż niezbędnych składników w swojej diecie.

Pistacje wyróżniają się wysoką zawartością witamin B1 i B6, które przyczyniają się do prawidłowego metabolizmu energetycznego. Mają także sporo witaminy E, K i kwasu foliowego, które pozytywnie wpływają na pracę mózgu i mięśni oraz odporność. Spośród minerałów najwięcej jest w pistacjach miedzi i manganu. Nieco mniej, ale w istotnej ilości pojawiają się w nich żelazo, magnez, cynk i selen. Warto wspomnieć też o bogactwie roślinnego białka, jaka kryje się w pistacjach – jest go tam aż 26 g!

Pasta pistacjowa to produkt odpowiedni dla wegan, wegetarian, cukrzyków i osób na diecie nisko węglowodanowej. Może być śmiało podawana dzieciom i osobom starszym.


SKŁAD


Pasta z prażonych pistacji.
Bez dodatku oleju palmowego, soli, cukru.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 661 kcal
Tłuszcz 59 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 9,4 g
Węglowodany 5 g
– w tym cukry 1,3 g
Białko 24 g
Błonnik 7,2 g
Sól 0,01 g

Produkt może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy, sezam.

Przechowuj w temperaturze pokojowej.
Po otwarciu spożyj w ciągu miesiąca.
Wyprodukowano w Polsce.

Produkt bezglutenowy, odpowiedni dla wegan.

Zmieszać przed użyciem, gdyż może występować naturalne oddzielenie oleju.



Masz pytanie? Napisz do nas

Polecane dla Ciebie

    Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

      OK