• Pasuchaca ziele
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Pasuchaca ziele
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Pasuchaca ziele
    rotator-prawo
    rotator-lewo
Geranium dielsianum

Pasuchaca ziele

To ziółko z Peru, które pozytywnie wpływa na gospodarkę glukozy oraz insuliny w organizmie.

    • ; 1
    • ; 1
  • W magazynie: 199 sztuk
    23,35
    W magazynie: 199 sztuk
    23,35
    W magazynie: 0 sztuk
    17,50
    Dodaj
    do ulubionych
  • Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach:

  • Koszt przesyłki już od 13 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł (Poczta, Inpost, GLS).

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Pasuchaca – zioła

Pasuchaca (Geranium dielsianum) poprawia wchłanianie glukozy i wspomaga prawidłowe wydzielanie insuliny. Pochodzi z Peru, gdzie już wiele wieków temu stosowana była w leczeniu cukrzycy i związanych z nią problemów. Peruwiańczycy pili napary z tej rośliny kilka razy dziennie nie tylko w cukrzycy, ale też po to, aby zatrzymać biegunkę i wspomóc oczyszczanie organizmu. Przemywanie naparem skaleczenia pomagało szybciej zagoić skórę.

Obecnie pasuchaca zdobywa popularność w USA, gdzie powstaje szeroka gama suplementów z jej udziałem, głównie ekstraktów i kapsułek ze sproszkowanym zielem. Pasuchaca świetnie sprawdza się solo, ale można ją też połączyć z caiguą i hercampuri dla wzmocnienia efektu. Są to inne peruwiańskie zioła o pozytywnym wpływie na procesy metaboliczne.


PASUCHACADZIAŁANIE

Właściwości prozdrowotne:

Pasuchaca pozytywnie wpływa na metabolizm i wykazuje właściwości ściągające [1].


SKŁAD


Pasuchaca – ziele suszone 100%. Surowiec najwyższej jakości!


SPOSÓB UŻYCIA


Do użytku zewnętrznego.


Napar:

1-2 łyżeczki ziela zalać szklanką wrzącej wody. Parzyć pod przykryciem 10-15 minut.


Odwar:

4 łyżki surowca zalać litrem wody. Gotować 10 minut.


SYNERGIA


Caigua, hercampuri.


PRZECIWWSKAZANIA


Nadwrażliwość na roślinę.


CHARAKTERYSTYKA ROŚLINY


Pasuchaca należy do rodziny Geraniaceae – bodziszkowatych. Występuje naturalnie w północnym Peru, gdzie rośnie na wysokościach oscylujących wokół 3000 m.n.p.m. Dorasta do 35 cm wysokości. Wygląda jak małe drzewko bonsai – posiada grubą, zdrewniałą łodygę i rozłożystą koronę w kształcie parasola. Jej listki są drobne, a kwiaty jasnofioletowe, pięciokrotne.


BIBLIOGRAFIA


1. http://www.peruvillage.com
2. http://www.oroverde.cz
3. https://www.jstage.jst.go.jp
4. http://www.superfoodsperu.com



Część rośliny: ziele
Kraj pochodzenia: Peru
Zdrowie: Prawidłowy cukier
Zastosowanie: przyspieszanie metabolizmu
Ostrzeżenia: do użytku zewnętrznego

Masz pytanie? Napisz do nas

Polecane dla Ciebie

    Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

      OK