h2. Pieprz czerwony - nasiona pieprzowca
*Pieprz czerwony powoduje że potrawy nabierają wyrazistego, trochę słodkiego, trochę ostrego smaku i wspaniałego aromatu, a danie wygląda ciekawiej posypane świeżo zmielonymi czerwonymi drobinkami.* Warto się przekonać posypując nim kanapki, ozdabiając talerz z pieczenią czy dodając do kremowej zupy. Delikatniejszy w zapachu od pieprzu czarnego, bardziej aromatyczny. Ma delikatną cienką czerwoną skórkę pod którą kryje się drobna pestka. Zawartości *kapsaicyny* zawdzięcza swój lekko piekący smak. Zwany też pieprzem różowym lub pieprzem peruwiańskim jest rośliną nie spokrewnioną z pieprzem czarnym. *Pod nazwą pieprz czerwony kryją się dwie rośliny spokrewnione ze sobą* - pieprzowiec brazylijski (_Schinus terebinhifolius_) i pieprzowiec peruwiański (_Schinus molle_).
!
*Pieprz czerwony można dodawać do dań słonych i słodkich.* Znakomicie pasuje do owoców morza i marynat. Sprawdza się w potrawach mięsnych, potrawach vege, zupach, załatkach, serach i jajkach.
Niekiedy dodaje się go do klasycznego fondue, czyli roztopionego sera, który spożywa się z przekąskami i winem. Ale pieprz czerwony może też zaskoczyć w fondue na słodko, z roztopionej czekolady i startej skórki z pomarańczy.
!
Jakość oferowanych produktów jest dla nas bardzo ważna. Testujemy każdą partię ziół w naszym laboratorium.
Do produktu *Pieprz czerwony* dział jakości naszego Maglabu może dostarczyć:
* *Certyfikat analizy*
* *Specyfikację jakościową*
"W takim przypadku prosimy o kontakt e-mail(Kontakt)":mailto:kontakt@maglab.pl