• Pieprz czerwony
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Pieprz czerwony
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Pieprz czerwony
    rotator-prawo
    rotator-lewo
Schinus terebinhifolius

Pieprz czerwony

To owoce pieprzowca brazylijskiego lub peruwiańskiego o wyrazistym smaku, nieco piekącym, nieco słodkim.

    • ; 1
  • W magazynie: 54 sztuk
    11,88
    W magazynie: 54 sztuk
    11,88
    Dodaj
    do ulubionych
  • Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach:

  • Koszt przesyłki już od 13 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł (Poczta, Inpost, GLS).

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Pieprz czerwony – nasiona pieprzowca

Pieprz czerwony powoduje że potrawy nabierają wyrazistego, trochę słodkiego, trochę ostrego smaku i wspaniałego aromatu, a danie wygląda ciekawiej posypane świeżo zmielonymi czerwonymi drobinkami. Warto się przekonać posypując nim kanapki, ozdabiając talerz z pieczenią czy dodając do kremowej zupy. Delikatniejszy w zapachu od pieprzu czarnego, bardziej aromatyczny. Ma delikatną cienką czerwoną skórkę pod którą kryje się drobna pestka. Zawartości kapsaicyny zawdzięcza swój lekko piekący smak. Zwany też pieprzem różowym lub pieprzem peruwiańskim jest rośliną nie spokrewnioną z pieprzem czarnym. Pod nazwą pieprz czerwony kryją się dwie rośliny spokrewnione ze sobą – pieprzowiec brazylijski (Schinus terebinhifolius) i pieprzowiec peruwiański (Schinus molle).


ZASTOSOWANIE


Pieprz czerwony można dodawać do dań słonych i słodkich. Znakomicie pasuje do owoców morza i marynat. Sprawdza się w potrawach mięsnych, potrawach vege, zupach, załatkach, serach i jajkach.

Niekiedy dodaje się go do klasycznego fondue, czyli roztopionego sera, który spożywa się z przekąskami i winem. Ale pieprz czerwony może też zaskoczyć w fondue na słodko, z roztopionej czekolady i startej skórki z pomarańczy.


BADANIA LABORATORYJNE


Jakość oferowanych produktów jest dla nas bardzo ważna. Testujemy każdą partię ziół w naszym laboratorium.

Do produktu Pieprz czerwony dział jakości naszego Maglabu może dostarczyć:

  • Certyfikat analizy
  • Specyfikację jakościową

W takim przypadku prosimy o kontakt e-mail



Kraj pochodzenia: Brazylia
Krótki opis produktu: To owoce pieprzowca brazylijskiego lub peruwiańskiego o wyrazistym smaku, nieco piekącym, nieco słodkim.
Nazwa łacińska: Schinus terebinhifolius

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    agata j., W dniu: 17.04.2021

    pieprz pierwszej jakosci, kupuje wszystkie kolory i mieszam w mlynku. pachnie wspaniale.

  • Ocena: (5/5)

    MARIUSZ G., W dniu: 02.01.2021

    Pozytywnie ++++ Polecam :)

  • Ocena: (5/5)

    Damen Shipyards Gdynia M., W dniu: 07.02.2020

    Bardzo dobra jakość, polecam!

  • Ocena: (5/5)

    Wioletta K., W dniu: 01.03.2019

    Polecam do zup i mięsa. Super.

Polecane dla Ciebie

    Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

      OK