• Quinoa czerwona Bio (komosa ryżowa) Nanga
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Quinoa czerwona Bio (komosa ryżowa) Nanga
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Quinoa czerwona Bio (komosa ryżowa) Nanga
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Quinoa czerwona Bio (komosa ryżowa) Nanga

Efektywnie wygląda i doskonale smakuje :)

    • ; 1
  • W magazynie: 38 sztuk
    38,81
    W magazynie: 38 sztuk
    38,81
    Dodaj
    do ulubionych
  • Najniższa cena produktu w ostatnich 30 dniach:

  • Koszt przesyłki już od 13 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł (Poczta, Inpost, GLS).

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Kasza quinoa – czy kolor ma znaczenie?

Występują 3 odmiany kaszy quinoa: biały, czerwony i czarny. Wszystkie są podobne pod względem wartości odżywczej i tylko nieznacznie różnią się zawartością tłuszczu czy węglowodanów (0,5-1 g różnicy). Różnica polega na tym, że czerwona i czarna quinoa (wym. kinua) wymagają nieco dłuższego gotowania.

Biała quinoa jest odmianą najpopularniejszą. Przygotowuje się ją najszybciej i może być spożywana już po 15 minutach gotowania. Jest najsubtelniejsza w smaku spośród pozostałych odmian, a także bardziej miękka i lepka, szczególnie jeśli pobędzie przez kilka minut w przykrytym garnku po ugotowaniu.

Quinoa czerwona charakteryzuje się nieco wyraźniejszym i bardziej orzechowym smakiem niż biała. Jej tekstura jest bardziej zwarta, a ziarna zachowują kształt podczas gotowania, dlatego dobrze prezentują się w wersji na sypko lub w sałatkach.

Quinoa czarna wymaga minimum 30 minut gotowania. Jej struktura jest bardziej jędrna i chrupka od pozostałych, a w smaku można wyczuć lekko ziemistą i słodkawą nutę. Czarne ziarna komosy doskonale wyglądają w zielonych sałatkach albo w towarzystwie pestek granatu, czy pieczonego łososia.


SKŁAD


Quinoa czerwona z upraw ekologicznych 100%. Surowiec najwyższej jakości!


BIBLIOGRAFIA


1. http://www.thekitchn.com
2. http://jenniferskitchen.com



Część rośliny: nasiona, orzechy
Sposób zbioru: Z upraw ekologicznych
Tradycyjna medycyna: Amazonia
Kraj pochodzenia: Peru

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Justyna S., W dniu: 23.12.2019

    Dobra jakość produktu!

Polecane dla Ciebie

    Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

      OK