• Kakao Criollo ziarno prażone Bio
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Kakao Criollo ziarno prażone Bio
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Kakao Criollo ziarno prażone Bio

  • W magazynie: 18 sztuk
    29,25
    W magazynie: 18 sztuk
    29,25
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Ekologiczne ziarna kakao, otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakao Criollo. Charakteryzują się wytrawnym kakaowym smakiem.

Prażone ziarna kakaowca to doskonała i zdrowa przekąska. Nadają się do spożycia bezpośrednio lub jako dodatek do dań i sałatek.
Należy obrać ziarna z kruchej skorupki.

Według literatury naukowej, wspomaga pracę serca, wyzwala produkcję endorfin, chroni przed stresem, delikatnie pobudza i przyśpiesza regenerację po wysiłku fizycznym. Zawiera znaczną ilość przeciwutleniaczy, magnez, żelazo i inne mikroelementy.


ZASTOSOWANIE

Stanowią podstawowy składnik czekolady.
Mogą stanowić bazę dla wielu produktów czekoladowych, posypkę do lodów lub innych deserów, jak również dodatek do wszelkiego rodzaju przekąsek, koktajli, musli, ciast, a także do kawy i gorącej czekolady.

  • Pyszna i zdrowa przekąska
  • Dodatek do dań i sałatek
  • Idealne do deserów, ciast, koktajli!

Smaczne kakao otrzymamy już z proporcji dwóch łyżek na filiżankę.

Odmiana Criollo uprawiana jest w Satipo, w Peru i słynie ze swoich wyjątkowych walorów smakowych. Uchodzi za jedną z najlepszych odmian kakao na świecie, ze względu na głęboki i intensywny smak – bez goryczy.

Dostępne wersje

Surowe kakao przetwarzane jest w niskich temperaturach w celu zachowania maksymalnej ilości składników odżywczych.

Suszone i prażone natomiast ma mniejszą ilość tłuszczu, niższą wartość kaloryczną i jest uważane za smaczniejsze.
____

Z hiszpańskiego „criollo” oznacza „lokalnego pochodzenia”. Kakao Criollo to bardzo wysokiej jakości oraz rzadka roślina. Największym producentem Criollo jest Wenezuela, chociaż plony tej rośliny wcale nie są duże. Criollo stanowi tylko 3% światowego zbioru kakao. Jest bardzo drogie. Szacuje się, że ostatnich, czystych okazów drzew Criollo pozostało tylko kilka sztuk. Nasiona Criollo mają lekko czerwonawy kolor, pozbawione są goryczy a ich smak to połączenie karmelu, orzechów, wanilii i tytoniu.

Wytwórnia czekolady SALDAC pragnąc dostarczyć produkty najwyższej jakości, przywiązuje szczególną wagę do warunków produkcji i kieruje się wartościami FAIR TRADE.

***

Część rośliny: nasiona, orzechy
Sposób zbioru: Z upraw konwencjonalnych
Kraj pochodzenia: Peru
Zdrowie: Prawidłowy cholesterol, Zdrowe serce
Zastosowanie: Wsparcie wydolności, Pamięć, Energia, Odprężenie i nastrój, Po treningu

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    zenon s., W dniu: 22.07.2019

    polecam na odblokowanie szyszynki..

  • Ocena: (5/5)

    Dawid C., W dniu: 12.09.2018

    Zdrowa przekąska, na długo wystarcza, polecam.

  • Ocena: (5/5)

    Iza, W dniu: 10.04.2018

    Wychodzi przepyszne kakao - już po dodaniu 1 łyżeczki do kubka. Dobrze rozpuszcza się w ciepłym mleku. Ma jasny kolor i super zapach. Zdecydowanie lepsze i delikatniejsze w smaku od standardowego.

  • Ocena: (5/5)

    Mikołaj B., W dniu: 07.08.2017

    Uwielbiam jako przekąskę. Czuję się o wiele lepiej, gdy do swojej diety dokładam 5 ziaren dziennie, które gryzę i czasem, później dla odmiany smaku, zapijam gorącym kakao, przyrządzonym na wodzie :)

  • Ocena: (5/5)

    Małgorzata K., W dniu: 19.01.2017

    Smaczne, chrupiące, trudno się oprzeć.

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK