• Masło mango
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Masło mango

  • W magazynie: 0 sztuk
    17,79
    W magazynie: 0 sztuk
    17,79
  • Produkt chwilowo niedostępny.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Masło mango wytłaczane jest z pestek owoców mango. Od prawie stu lat stosowane jest w kosmetyce jako składnik mydeł oraz produktów do pielęgnacji skóry i włosów. Ma ono swój łagodny, przyjemny zapach, ale nie jest to zapach mango. Twardością przypomina nierafinowane masło shea – trzeba potrzymać je w dłoniach, aby lekko stopniało. Użytkowniczki masła z mango cenią je za delikatność i doskonałe właściwości zmiękczające. Masło to tłoczy się na zimno, a następnie rafinuje w celu pozbawienia go zanieczyszczeń i przedłużenia trwałości.

Mango to narodowy owoc Indii. Stamtąd pochodzi i to tam zaczęto je po raz pierwszy uprawiać na długo przed początkiem obecnej ery. W Indiach możemy dziś spotkać ponad 100 odmian tych owoców o różnych rozmiarach, kolorach i kształtach. Owoce mango są tam podstawowym pożywieniem, a liście drzewa mango wykorzystywane są jako wartościowe zioła w lokalnej medycynie.


WŁAŚCIWOŚCI

  • Długotrwale nawilża i natłuszcza skórę
  • Tworzy ochronną powłokę, zatrzymując nawilżenie w skórze przez długi czas,
  • Łagodzi podrażnienia, stany zapalne, suchość i zaczerwienienie
  • Fantastycznie zmiękcza twardy, popękany naskórek,
  • Stymuluje procesy naprawcze tkanek,
  • Nie podrażnia oczu,
  • Wygładza suche, porowate włosy,
  • Przy regularnym stosowaniu redukuje zmarszczki.


ZASTOSOWANIE

  • Do codziennej pielęgnacji każdego typu skóry.
  • Do wcierania we włosy lub same końcówki zamiast odżywki.
  • Jako dodatek do kosmetyków.


SKŁAD

Masło z pestek mango 100%. Bez dodatków. Najwyższa jakość!


SPOSÓB UŻYCIA

Oderwij kawałek masła palcami lub łyżeczką. Potrzymaj w dłoni, a kiedy nieco się stopi, wetrzyj w wybrane miejsca.

Masło mango możesz łączyć z olejami nierafinowanymi w kąpieli wodnej, aby zmiękczyć jego konsystencję. Dodaj kilka kropel olejku eterycznego, aby podkręcić zapach. I już własny kosmetyk gotowy :)


PRZECIWWSKAZANIA

Wystąpienie nadwrażliwości.

Przechowywanie

W zacienionym, suchym miejscu o temperaturze pokojowej.

Zastosowanie: Pielęgnacja włosów, Pielęgnacja ciała, Pielęgnacja twarzy, Do włosów przesuszonych, Do włosów normalnych, Dla cery normalnej, Dla cery suchej i wrażliwej, Rany i otarcia
Ostrzeżenia: Do użytku zewnętrznego

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Małgorzata S., W dniu: 11.12.2018

    Produkt bardzo dobrej jakości! Godny polecenia!

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK