Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK
  • Olej z dzikiej róży zimnotłoczony nierafinowany
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Olej z dzikiej róży zimnotłoczony nierafinowany
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Olej z dzikiej róży zimnotłoczony nierafinowany
    rotator-prawo
    rotator-lewo

Olej z dzikiej róży zimnotłoczony nierafinowany

  • W magazynie: 5 sztuk
    14,90
    W magazynie: 5 sztuk
    14,90
    W magazynie: 3 sztuk
    32,24
  • Koszt przesyłki już od 9,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł.

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Olej ten wyciskany jest na zimno z pestek owoców dzikiej róży – Rosa canina.

Ze względu na swoje przeciwstarzeniowe i ochronne właściwości nazywany jest często olejem młodości. Cechuje go przyjemny, naturalny zapach oraz lekka konsystencja. Po wchłonięciu się pozostawia w dotyku jedwabiście gładką skórę. Wyraźnie poprawia wygląd i koloryt cery. Polecany jest do cery naczynkowej, dojrzałej i zmęczonej.

Stosowany jest głównie w celach kosmetycznych, ale jego stosowanie doustne także niesie ze sobą wiele korzyści. Olej różany chroni śluzówkę przewodu pokarmowego i wspomaga jej regenerację. Dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego (omega-6) i alfa-linolenowego (omega-3) pozytywnie wpływa na profil lipidowy i naczynia krwionośne.


WŁAŚCIWOŚCI

Zewnętrznie

  • działa odmładzająco na skórę
  • wyrównuje jej koloryt
  • uszczelnia naczynka krwionośne twarzy i naczynia w łydkach
  • wspomaga gojenie się oparzeń
  • redukuje blizny
  • pozytywnie wpływa na skórne zmiany zapalne i alergiczne

Wewnętrznie

  • wpływa ochronnie na błonę śluzową przewodu pokarmowego i sprzyja gojeniu się ubytków i owrzodzeń
  • wspomaga funkcjonowanie wątroby i chroni ją przed uszkodzeniami
  • działa kardioprotekcyjnie
  • pozytywnie wpływa na układ sercowo-naczyniowy


SKŁAD

Olej z dzikiej róży 100%. Najwyższa jakość!

Nie zawiera sztucznych barwników, aromatów ani konserwantów. Tłoczony na zimno, nierafinowany.


SPOSÓB UŻYCIA

Zewnętrznie

Stosuj bezpośrednio na skórę. Możesz używać go codziennie zamiast kremu do twarzy lub dodawać do kremów, balsamów, odżywek do włosów i olejków do masażu.

Doustnie

Spożywaj 1-2 łyżki oleju różanego 1-2 razy dziennie, na czczo. Możesz go połączyć z olejem lnianym, konopnym, rokitnikowym. Każdy z nich pozytywnie wpływa na przewód pokarmowy i układ sercowo-naczyniowy.

Przechowuj w lodówce!


PRZECIWWSKAZANIA

Nadwrażliwość na produkt.


CHARAKTERYSTYKA ROŚLINY

Rosa canina należy do rodziny różowatych. Ludowa nazwa tej rośliny to psia róża, która jest dosłownym tłumaczeniem nazwy łacińskiej. Dziką różę możemy spotkać na wielu kontynentach: występuje w całej Europie, w Afryce Północnej, Azji, a nawet w Australii. Preferuje klimat umiarkowany i ciepły. Krzew dzikiej róży osiąga 3 m wysokości, a pnącze 12 m. Gałązki pokryte są haczykowatymi kolcami. Liście mają pierzasty kształt i składają się z 5 lub 7 mniejszych, owalnych listków o ząbkowanych brzegach. Kwiaty dzikiej róży są intensywnie różowe lub bladoróżowe, liczą 5 szerokich, nieco pogniecionych płatków. Na środku znajdują się żółte pręciki. Owoce dzikiej róży mają jajowaty lub kulisty kształt i żywy, czerwony kolor lub nieco jaśniejszy, pomarańczowy. Wewnątrz nich znajduje się od kilku do kilkunastu małych nasion.


BIBLIOGRAFIA

1. http://rozanski.li
2. https://pl.wikipedia.org
3. https://pl.wikipedia.org

***

Zdrowie: Zdrowe serce, Sprawne krążenie
Zastosowanie: Masaż, Do kąpieli, Do kremów, balsamów, Pielęgnacja włosów, Pielęgnacja twarzy, Do cery naczynkowej

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (5.00/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Krzysztof S., W dniu: 01.10.2018

    dobre