• Olej z nasion malin zimnotłoczony nierafinowany
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Olej z nasion malin zimnotłoczony nierafinowany
    rotator-prawo
    rotator-lewo
  • Olej z nasion malin zimnotłoczony nierafinowany
    rotator-prawo
    rotator-lewo
Rubus Idaeus Seed Oil

Olej z nasion malin zimnotłoczony nierafinowany

To bogaty w związki czynne olej o silnym działaniu przeciwstarzeniowym, ujędrniającym i ochronnym.

    • ; 1
    • ; 1
  • W magazynie: 13 sztuk
    16,57
    W magazynie: 13 sztuk
    16,57
    W magazynie: 13 sztuk
    34,27
  • Koszt przesyłki już od 10,90 zł


    Darmowa dostawa na terenie Polski od 150zł (Poczta, Inpost, GLS).

  • Wybrany wariant jest teraz niedostępny.

    Powiadom mnie, gdy się pojawi:

Olej z nasion malin charakteryzuje się działaniem ujędrniającym, rozświetlającym i antyoksydacyjnym, dzięki czemu świetnie sprawdzi się u osób z cerą dojrzałą, ziemistą, pozbawioną blasku. Wzmacnia także płaszcz hydrolipidowy i pomaga utrzymać prawidłowe nawilżenie skóry, nada się więc także do cery suchej, odwodnionej. Jest otrzymywany z nasion maliny właściwej (Rubus idaeus) tłoczonych na zimno, dzięki czemu zachowuje swoje dobroczynne właściwości. Jest szczególnie bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas oleinowy, kwasy z grupy omega-3 i omega-6 (m.in. kwas linolowy), które nadają mu właściwości silnie przeciwutleniające.

Olej z nasion malin ma zapach nienachalny, lekko ziemisty, a dzięki zawartości karotenoidów, barwa oleju jest delikatnie żółta. Dla wielu z nas szokującym jest wizja oleju nałożonego na twarz – od razu przed oczami mamy obraz tłustej skóry i wyprysków. Nic bardziej mylnego – najważniejszy jest dobór odpowiedniego produktu do rodzaju naszej cery, ale też jego efekt komedogenny, czyli wpływ na zapychanie porów. Olej pozyskiwany z pestek maliny nie jest tak ciężki, jak te stosowane przez nas w kuchni – ma odpowiednią gęstość, by powstrzymać utratę wody z naskórka i przynieść ulgę przesuszonej skórze, ale też nie powoduje zatykania porów. Dzięki temu pozostaje ona odpowiednio nawilżona, a na twarzy nie pojawiają się nowe wypryski i zaskórniki.


OLEJ Z NASION MALINWŁAŚCIWOŚCI:

  • dzięki zawartości witaminy A i E działa antyoksydacyjnie – hamuje procesy starzenia, regeneruje błony komórkowe, a także zapewnia cerze odpowiednie nawilżenie i chroni ją przed działaniem czynników zewnętrznych
  • wyżej wymieniona witamina A wzmacnia też naczynka, łagodzi stany zapalne, redukuje trądzik oraz rozjaśnia przebarwienia – również te potrądzikowe i hormonalne
  • tworzy na skórze warstwę okluzyjną, ograniczając parowanie wody z naskórka, dzięki temu pomaga utrzymać skórę odpowiednio nawilżoną
  • przynosi ulgę zaczerwienionej, podrażnionej i poparzonej skórze
  • jest naturalnym filtrem słonecznym – chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieniowania UVA i UVB


OLEJ Z NASION MALINZASTOSOWANIE


Olej z nasion malin świetnie sprawdzi się w porannej i wieczornej pielęgnacji cery – warto nałożyć go na sam koniec, po zastosowaniu tonera, serum i kremu nawilżającego. Tak zastosowany nie tylko wzmocni działanie uprzednio zastosowanych produktów i zapobiegnie utraty wody z naskórka, ale też pomoże uchronić przed działaniem promieni słonecznych. Sprawdzi się także po depilacji czy peelingu mechanicznym, gdyż łagodzi mikro-uszkodzenia naskórka. Kilka kropel oleju warto dodać do maseczki na bazie glinki – zmniejszy to nieprzyjemne uczucie ściągnięcia skóry i wzbogaci kosmetyk.


SPOSÓB UŻYCIA


Produkt jest bezpieczny dla skóry, niemniej polecamy stosować rozcieńczony (na ogół sugeruje się stężenia do 20%), a także jako składnik w mieszankach.

Najczęściej używany w czystej postaci bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. W tym celu należy nanieść opuszkami palców kilka kropel oleju na skórę i delikatnie wmasowywać aż do całkowitego wchłonięcia. Efekt to aksamitna lecz nie tłusta w dotyku skóra.

INCI: Rubus Idaeus Seed Oil
Zaleca się po otwarciu oleju przechowywać go w lodówce.


ŹRÓDŁA


1. Właściwości oleju z pestek malin. https://dietetycy.org.pl/wlasciwosci-oleju-z-pestek-malin/
2. Właściwości oleju z pestek malin wykorzystywane w kosmetyce. http://aestheticcosmetology.com/wp-content/uploads/2019/01/ke2017.2-1.pdf
3. Olej z pestek (nasion) malin – Właściwości i zastosowania. https://www.olej.edu.pl/olej-z-pestek-malin/



Kraj pochodzenia: Polska
Zdrowie: Przeciwutleniacze, antyoksydanty
Zastosowanie: masaż, do kremów, balsamów, pielęgnacja ciała, pielęgnacja twarzy, trądzik
Ostrzeżenia: do użytku zewnętrznego

Masz pytanie? Napisz do nas

Ocena Ogólna: (4.75/5)

Opinie klientów

  • Ocena: (5/5)

    Beata P., W dniu: 13.01.2022

    Cudnie pachnie

  • Ocena: (5/5)

    Marta B., W dniu: 04.12.2020

    Dobrej jakości

  • Ocena: (5/5)

    Magdalena H., W dniu: 21.06.2020

    Genialny produkt Polecam. Kupiłam go z myślą stosowania pod oczy jako produkt przeciwzmarszczkowy. Dodaję jedną krople oleju do mojego ulubionego serum w kremie i smaruję twarz na noc Efekt z rana robi wrażenie :-) Skóra wyraźnie odżywiona i zmniejszyły się zmiany zapalne przy trądziku. WOW!!! Polecam.

  • Ocena: (5/5)

    Justyna M., W dniu: 20.02.2020

    Kupiłam i często używam tego olejku do wieczornego odżywiania i masowania twarzy . Poprawia elastyczność skóry i wygładza zmarszczki. Jest bardzo dobry. Polecam

  • Ocena: (5/5)

    Krystyna M., W dniu: 19.11.2019

    Bardzo dobry produkt

  • Ocena: (3/5)

    Iwona W., W dniu: 18.11.2019

    dostałam ten olej w zamian za olejek neem, który zamówiłam, a którego nie było już na stanie. użyty do produkcji mydła

  • Ocena: (5/5)

    Kinga C., W dniu: 08.11.2018

    Bardzo dobrze działa na skórę i przede wszystkim jest naturalny:)

  • Ocena: (4/5)

    Marta B., W dniu: 03.01.2018

    kupiłam go z myślą o mojej ekstremalnie suchej skórze lecz niestety jeszcze bardziej ją przesuszył. natomiast moja mama, posiadaczka dojrzałej, przetłuszczającej się cery z rozszerzonymi porami bardzo go sobie chwali

Dzięki cookies korzystanie ze strony jest szybsze i łatwiejsze. Przestrzegamy RODO. Więcej informacji znajdziesz w Polityce Prywatności.

  OK